PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

i to ma być najlepszy film grozy ostatnich kilku lat?!
daję 3 punkty za zakończenie, nietypowe dla amerykańskich filmów, a poza tym cieniutko... główny bohater goniący za pomocą kija od mopa coś w rodzaju pterodaktyla wdzierająceco się do supermarketu, luuudzie naprawde nie wierzcie reklamom:)
nikt nie daje rady Kingowi, niestety...

badass

Z ostatnim zdaniem bym polemizował, gdyż "1408" zdecydowanie spełniło moje oczekiwania ;) Co do tego, że "Mgła" to film słaby zgadzam się jednak w stu procentach...

ocenił(a) film na 3
Mikez

A ja zgadzam, się z każdym słowem, który napisał Mikez.

Mikez

jako czytelniczka powiesci i opowiadań Kinga miałam dużo większe oczekiwania w stosunku do Mgły,cały czas czekam na to by tworca adaptacji potrafił uwiarygodnić odbiorcom filmu tak wielką prawdziwość i niesamowitość postaci,które już są praktycznie żywe na kartach książek.
Postaci to jedno, ale złączenie ich w tak ciekawe społeczności...

ocenił(a) film na 6
badass

Kobieto mowisz ze czytalas ksiazke i oczekiwalas po tym filmie grozy? Ja uznalem ze film pod wzgledem hasel jest stanowczo przereklamowany jeszcze zanim go obejrzalem. Wiedzialem na co ide do kina i na zaden horror sie nie nastwialem

ocenił(a) film na 6
Amish1188

I jeszcze smiejesz sie ze David latal z mopem po supermarkecie? To mnie uswiadomilo ze nie czytalas 'Mgly', bo wlasnie w opowiadaniu bylo tak samo.

Amish1188

od czytania jest daleka droga do oglądania:)

Amish1188

właśnie dlatego trzeba przestrzegać,hehe

badass

Zapomniałem jeszcze o "Zielonej Mili" i "Skazanych na Shawshank". To również bardzo dobre filmu, choć nie jestem aż tak wielkim ich entuzjastom jak niektórzy (a w wypadku "Skazanych..." wręcz większość).