Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232649
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

podnoszę ocenę

ocenił(a) film na 7

byłem w kinie i dałem 3/10 - film mnie po prostu wkurwił, ani nie był straszny fabuła jakaś dziwna, a na końcówce wszyscy rykneli śmiechem.
Niedawno zostałem zmuszony do oglądnięcia wersji reżyserskiej na DVD i o dziwo film mi się spodobał. Dodane jest mnóstwo krótkich scen których brak wprowadzał chaos do kinowej wersji. Film dalej nie jest straszny,a gra głównego bohatera dalej mi się nie podoba, za to lepiej zrozumiałem wydźwięk psychologiczny filmu. Ocenę zmieniam na 6/10 - nie jest to arcydzieło, ale na pewno kiedyś jesczę wrócę do tego filmu.

zonk_2

Jako horror jest słaby, ale można sobie pooglądać różne reakcje ludzi na tego typu zagrożenie. Końcówka przewidywalna, tylko na to czekałam i też się uśmiechnęłam. Zdecydowanie wolę teksty Kinga niż większość adaptacji...

użytkownik usunięty
TheNaturat_2

Tu chodzi o przynalezność do gatunku, więc ma straszyć, a kompletnie odpada w tym względzie. Zgodze się z założycielem tematu. 3/10 to i tak wysoka ocena.

ocenił(a) film na 6

To ciebie horrory jeszcze straszą? Nie pamiętam kiedy ostatni oglądałem straszny horror (myślę, że to z racji wieku).

ocenił(a) film na 8

pomijam, ze sie osmieszyles piszac to samo pod kazdym tematem

film faktycznie z gatunku kolo horroru, ale ktory horror naprawde nas przeraza? armia ciemnosci, martwica mozgu? gdzie tam groza?
egzorcyzmy emily rose owszem... jakis inny?

mnie bardzo podoba sie, ze king tak jak anne rice slowami swoich bohaterow glosi twarde poglady czlwoieka z głową na karku i nie omamionego - pokazanie fanatyczki religijnej od jej modlenia sie do boga i rzucania kurwami na kazda ladniejsza kobietę, do morderstwa
i stado kretynow, tzw spoleczenstwo - dialogi w sklepie - przednie
rola pani C jakiejstam, dobrze odegrana, ilekroc pojawiala sie na ekranie, mialam ochote bić, choc splycona niestety, w ksiazce byla jeszcze bardziej denerwujaca

zakonczenie latwe do przewidzenia, inne niz w ksiazce
powinni pokazac wiecej szalenstwa w glownym bohaterze, ale chyba szalenstwo w takim momencie ustepuje zrezygnowaniu i apatii

ocenił(a) film na 8
Elizabeth_8

*omamionego religijnym/politycznym/spolecznym belkotem

użytkownik usunięty
Elizabeth_8

Mgła+ King= Kicz- równanie mandelinho. I tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 8

poparte argumentami i gleboka analiza, rowniez dziekuje za dyskusje, to wszystko w dzisiejszej sprawie dla reportera

użytkownik usunięty
Elizabeth_8

nie wymagaj od mandarynia więcej niż jednego zdania - toleruj go takiego jakim jest, to w końcu inwalida /intelektualny/.