Miód

Bal
2010
6,9 3,3 tys. ocen
6,9 10 1 3271
7,5 13 krytyków
Miód
powrót do forum filmu Miód

Film powiedziałabym, dość... specyficzny, na pewno nie dla każdego, dla mnie jak się okazuję też nie. Co prawda mam dość wyrobiony gust filmowy, i przedkładam pozycje ambitniejsze nad komercyjnymi, cenię europejskie(m.in.angielskie, francuskie komedie) i azjatyckie kino(zwłaszcza horrory ), ale niestety "Modu" nie udało mi się zdzierżyć.
W połowie po prostu przysnęłam, pewnie spałabym smacznie do końca seansu, ale akurat niefortunnie rozdzwoniła się obok czyjas komórka.
Problem w tym, że w tym filmie nic nie przykuwa uwagi widza(moze oprocz pięknych plenerów)- brak muzyki, dialogi szczątkowe, główny bohater- 7-8 letni chłopczyk chyba cierpiący na autyzm czasami był irytujący. Kompletnie nie miałam żadnych motywacji aby śledzić fabułę, która bardzo mozolnie i ciężko się ciągneła. Scena końcowa była.... "powalająca".

ocenił(a) film na 7
lena_777

ojej ;)

lena_777

ee tam...
...Na "Nieśmiertelnym" zasnąłem, bo byłem wypity (1988),
Na "Terminatorze 2" chyba ze zmęczenia (1992).
Oba przypadki wprawiły znajomych w zdumienie. Inne, choć częste nie były tak spektakularne.

ocenił(a) film na 8
lena_777

on nie miał autyzmu, on się jedynie wstydził. widać to było w scenach gdy się otwiera i rozmawia z ojcem i nawet płynnie czyta. Był do niego bardzo przywiązany. A ostatnia scena była bardzo mocną sceną po tym jak dziecko, które usłyszało, że jedyna osoba na świecie która go rozumie i przy której nie "boi się" mówić i czytać nie żyje (nic dziwnego, że pobiegł tam skąd wyniósł najlepsze wspomnienia związane z ojcem).

papapa

pobiegł tam gdzie zginął jego ojciec i to był sekret snu jaki zachowali między sobą
Ludzi oglądajcie dokładniej te filmy bo żal
nawet widać u pnia wybicie po uderzeniu (prawdopodobnie głową)
dlatego Końcowa sekwencja filmu trwa tak długo