PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538}

Między piekłem a niebem

What Dreams May Come
1998
7,6 102 tys. ocen
7,6 10 1 102317
6,5 23 krytyków
Między piekłem a niebem
powrót do forum filmu Między piekłem a niebem

Film oceniam na 9./10. Bardzo podobała mi się wizja piekła w tym filmie. Mógłby mi ktoś podać tytuły filmów, które właśnie o tym są? Pokazują piekło i niebo, szczególnie piekło, jak jest. Chodzi mi o takie właśnie ujęcia i o filmy o tej tematyce. Dzięki za odpowiedzi.

ocenił(a) film na 7
medykydem

co moze byc w tym fascynującego - nawet dla osoby wierzącej ... nie rozumie. Chcesz sie zmotywować czy jak :|

karlwerner

Nie, chcę zobaczyć różne widzje piekła, bo ta w tym filmie była szokująca.

medykydem

W pewnym sensie 'Drabina jakubowa' .

s52k

Oglądałem. Tam też ciekawie to pokazali. Czy są jeszcze inne filmy? Kiedyś też oglądałem polski film jak dziadek z wnuczkiem trafili do piekła i nieba. Dziadek do piekła, a wnuczek do nieba. Też ciekawy film. Chcę po prostu obejrzeć te parę filmów o tej tematyce. Zobaczyć różne wizje reżysera i scenarzysty. Tak po prostu.

ocenił(a) film na 6
medykydem

oberzjalem wczoraj ten film(mniej zachwycony niz Ty, ale ok) i tez jestem zainteresowany filmami gdzie pokazuja rozne wizje nieba i piekla;)

ktoslepszy

No mam nadzieję, że nam ktoś pomoże i zapoda parę tytułów. Tutaj wizja nieba i piekła była bardzo ciekawa. A takich filmów, które mówią o tej tematyce jest niewiele, więc ja bym obejrzał takie filmy.

ocenił(a) film na 6
medykydem

film: "Gabriel" jest to wizja czyscca, calkiem ciekawy film

pamietam tez film sprzed paru lat: akcja toczyla sie w niebie/czysccu i kazdy kto chcial dostac sie do nieba na stale musial stanac przed sądem i udowodnic ze na to zasluguje. Oczywiscie kazdy mial swojego prawnika i pokazywano urywki z zycia danej osoby(wystepowal tam tez motyw reinkarnacji). Moze ktos skojarzy o jaki film mi chodzi;)

ktoslepszy

o, dzięki. Własnie o to mi chodziło, ten drugi film mnie bardzo ciekawi, ciekawy jestem tytułu.

medykydem

idź do lekarza

bestkrychu

może ty idź?
Jak ludzie oglądają morderstwa, krew na ekranie i flaki i się podniecają to to jest lepsze, co nie? A tutaj to widzę jest jak temat TABU! Nie można rozmawiać o niebie i piekle, nie można oglądać filmów itd. bo nie daj Boże jeszcze coś z tego wyjdzie? Z Ciemnogrodu wyszłeś i widać efekty. Ja chcę obejrzeć parę filmów o tej tematyce, bo jest ich niewiele i są one ogólnie czymś innym od ciągle powielanym jednym schematem filmów Hollywoodzkich.

ocenił(a) film na 7
medykydem

a moim zdaniem nie ublizając nikomu ktos kto wierzy w te piekła i nieba jest w tym ciemnogrodzie i nigdzie sie nie wybiera :)

pozdro

ocenił(a) film na 6
medykydem

Constantine (po czesci), South Park (troche... inna wizja piekla :D), Little Nikki - nie sa to filmy do konca na serio, ale pieklo jest.

ocenił(a) film na 3
medykydem

W Herkulesie Disneya jest ciekawa wizja piekła. Ponadto Herkules jest mądry, wzruszający, zabawny i bezpretensjonalny. Generalnie jest przeciwieństwem Między piekłem a niebem.

ocenił(a) film na 10
medykydem

Polecam film "Nostalgia Anioła". Jest tam piękna droga do nieba :) Ciężko to opisać, trzeba to zobaczyć :)

_Anciol_

"Niebo nad Berlinem" ? to sie nadaje ?
pozatym sa jakies inne filmy ale tam scena w niebie to pare minut doslownie trwa

medykydem

Z tego co pamiętam chyba także w "Constantine" przewija się motyw piekła. Ciekawy wątek, sama piszę pracę o historii piekła, więc szukam gdzie się da :)

medykydem

Dzięki za tytuły. Filmy animowane mnie nie interesują, tylko normalne filmy. Na razie mam te filmy: Niebo nad Berlinem, Gabriel, Constanine (oglądałem kiedyś i super film!). Szukam więcej tytułów. Mam nadzieję, że ktoś pomoże i zapoda jakieś. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Pozdrawiam normalnych ludzi, z którymi da się spokojnie porozmawiać :)

medykydem

A Dziewiąte wrota?
Też szukam filmów z podobnymi motywami.