Miecz bohaterów

Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight
1984
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1219
Miecz bohaterów
powrót do forum filmu Miecz bohaterów

... to ten film to kompletna pomyłka. Wysoka ocena na filmwebie jest spowodowana jedynie tym, że tych ocen jest niewiele i w większości wystawione są przez fanatyków tego typu fantastycznej chały.

Beznadziejny, absurdalnie głupi i pozbawiony sensu scenariusz, kiepska realizacja, brak jakiejkolwiek logiki (banda obdartusów atakuje oddział rycerzy? WTF? Gawain ciągle z kimś walczy, ale zazwyczaj bez miecza a i tak kładzie wszystkich itp. itd.), tragiczne dialogi, słaba muzyka, kiepsko zagrany i po prostu nudny tak, że już po 30 minutach chciało mi się spać. Do tego główny bohater jest kompletnym idiotą. Jest tak głupi, że Lloyd z "Głupiego i głupszego" dubluje go pod względem IQ. Koleś ma równie lśniący i wypolerowany mózg, co zbroję. 1/10

A tak na marginesie, to zastanawiam się, kto wymyślił tytuł "Miecz bohaterów"? Bo nie ma on kompletnie nic wspólnego z filmem.

użytkownik usunięty
Galenar

ten film to absolutne arcydzieło! Średnia 8.6 mówi sama za siebie

ocenił(a) film na 1

W latach 90-tych to samo ludzie mówili o ówczesnej modzie. Teraz jest ona synonimem obciachu i totalnego bezguścia, a wtedy wszyscy się tak ubierali. Teraz wstydzą się własnych zdjęć z tamtego okresu. Tak to jest jak się nie posiada swojego zdania i bezkrytycznie przyjmuje zdanie innych jako własne.

Galenar

Bez jaj, lat 90 były ok. Nie wiem co takiego obciachowego w tamtej modzie i w czymże niby dzisiejsza jest lepsza?
Co do filmu, to nie zachwycił, może gdybym był młodszy.....

ocenił(a) film na 8
kuba910

Mi się tam podobało.Mimo iż przyznaję że niemal nigdy nie podobała mi się żadna ekranizacja legend (niedawno obejrzałem wersje "Człowieka w żelaznej masce" z Di Caprio...cieniutkie) a ten film jakoś mi przypadł do gustu mimo kilku naciągnięć i przesłania mało zrozumianego.W dodatku tajemniczym zielonym rycerzem jest tu pełen charyzmy i uroku osobistego Sean Connery po ostatecznym siódmym pożegnaniu z rolą Jamesa Bonda w filmie "Nigdy nie mów nigdy więcej" sprawia że oglądało mi się ten filmik z dużą przyjemnością.SEAN YOU ARE MASTER

ocenił(a) film na 1
Galenar

Zgadzam się z Tobą - strasznie nudny, tandetny i absurdalnie głupi film. Aktorstwo, fabuła, efekty - wszystko strasznie tandetne.

Zdecydowanie nie polecam - typowy przykład szmiry

ocenił(a) film na 8
stasiuvino

bez przesady.Nie obrażaj Seana !!!

ocenił(a) film na 8
Bondman

Oglądałem już 3 raz ten film i muszę przyznać że ma on moim zdaniem swój urok i nie tylko że gra w nim Sean bo "Rewolwer i melonik" w którym też grał uważam za jeden z największych gniotów wszech czasów to jakoś ten obraz ma coś w sobie. Możemy się czepiać samego przesłania ale jakoś zawsze fajnie mi się ogląda.

To się nazywa klimat ;-)))

i muzyka też niby nic a jakoś ;-) nie wiem.... Poleci mi ktoś jakieś inne filmy związane z rycerzami okrągłego stołu ?

ocenił(a) film na 4
Bondman

Monty python I swiety graal