PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1047}

Milczenie owiec

The Silence of the Lambs
1991
8,2 706 tys. ocen
8,2 10 1 706048
8,4 99 krytyków
Milczenie owiec
powrót do forum filmu Milczenie owiec

w filmie Hannibal Lecter nie mrugnal ani razu ? :)

Grandziarz94

za duzo kwejka

ocenił(a) film na 8
m4ti777

Dokładnie to samo miałem napisać ;p

PePe800g

ja również ;d

ocenił(a) film na 10
m4ti777

to było też na kilku innych stronach, ale widać wyraźnie, że mrugał. A przy okazji, jak się ocenia filmy, bo nie wiem nawet gdzie o to zapytać? Kilka oceniłam "Gustomierzem", ale tego filmu na przykład już nie mogę. Bardzo proszę o pomoc.

ocenił(a) film na 7
Grandziarz94

mysle, ze jednak mruga (;

ocenił(a) film na 10
Grandziarz94

jak to nie mrugnął? Oglądałam dziś film i specjalnie zwracałam uwagę.. z trzy, cztery razy mrugnął ! :)

użytkownik usunięty
Grandziarz94

http://www.filmweb.pl/Milczenie.Owiec#picture-32

Nawet tutaj masz dowód na to, że mruga :)

ocenił(a) film na 9
Grandziarz94

Przy 1 rozmowie z Clarice mrugnął chocby...

ocenił(a) film na 5
Grandziarz94

mrugał, mrugał, chociażby podczas 1 rozmowy z Clarice. za dużo kwejka.

Grandziarz94

mrugał ale rzadko

ocenił(a) film na 8
jacqeline

Cytat z artykułu o Milczeniu Owiec na wikipedii : "Anthony Hopkins studiował taśmy z nagraniami na temat seryjnych zabójców, co stanowiło element jego przygotowania do roli. Dokonał wówczas spostrzeżenia, że Charles Manson nigdy nie mrugał podczas mówienia i wykorzystał to w budowaniu roli Hannibala."

użytkownik usunięty
Grandziarz94

W trzeciej części książkowej trylogii jest scena, w której to Lecter uważany przez cygana za demona z powodu przeszywającego i dziwnego wzroku. W ogóle we wszystkich częściach Thomas Harris, podkreślał "nieziemski sposób" patrzenia doctora.Wiec uważam, ze był to celowy zabieg w filmie;)

ocenił(a) film na 9
Grandziarz94

To nieprawda. Aktorem, który faktycznie nie mrugał przez cały film jest Max Schreck, który wcielił się w rolę tytułowego Nosferatu 9choć na ekranie pojawiał się przez mniej niż 10 minut.