PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832304}
7,1 31 tys. ocen
7,1 10 1 31332
7,0 56 krytyków
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
powrót do forum filmu Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One

Według mnie jest to najsłabsza część MI. Przy słabej fabule nagromadzenie głupot z łamaniem praw fizyki jest nie do przyjęcia.
Nowa bohaterka kompletnie bez wyrazu i źle napisana. Niby super złodziejka, ale jakoś prowadzić dobrze auta nie potrafi (ciekawe jak sobie do tej pory radziła), a jej umiejętności walki są znacznie poniżej oczekiwań. Na plus dla niej jest to, że potrafi radzić sobie w trudnych sytuacjach w butach na obcasie.
Ilsa też w sumie nie wiadomo po co jest w tym filmie, bo jej postać nic nie wnosi. Chyba jest tylko po to, żeby umrzeć.
Zaciekawiło mnie (ale to ze względów zawodowych) pokazanie jakim zagrożeniem może być rozwinięta sztuczna inteligencja i do czego zdolni są politycy żeby nad taką inteligencją zapanować.

ocenił(a) film na 5
Adam1Kluska

Tomek chyba sporo czasu poświęcił na TG2 i kaskaderkę w nowym MI, bo nie zauważył, że ta część była po prostu średnia.

ocenił(a) film na 5
Juna_3

no chyba tak. Niestety scenariusz też jest bardzo słaby.

ocenił(a) film na 2
Adam1Kluska

Wyszedłem przed końcem, bo nie mogłem zdzierżyć ale ja cierpiałem prawie od początku, poza otwierającą sekwencją na łodzi podwodnej, która była w sumie neutralna, choć już trochę głupkowata (te animacje dot. AI).
Z popularnych franczyz filmowych MI jest moim zdaniem najgłupsze.

ocenił(a) film na 5
Arytrzystateles

No ja też zastanawiałem się czy nie wyjść z kina tak w połowie, bo byłem po prostu zmęczony.

ocenił(a) film na 6
Adam1Kluska

Film wykonany solidnie, ale to taśmowe powielanie wszystkiego, co już było. 5/10