PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119109
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Oglądam teraz na TVN, ale musiałem coś załatwić, poszedłem jak Jesse był na wycieczce w muzeum, a wróciłem jak odepchnął swoją siostrę i nie wiem co się stało w tym czasie :/. Ktoś może wyjaśnić?

tomciog18

utopiła sie w rzece

shen16

Chciała sie przedostać do Terabithii , ale lina sie przerwała i wpadla to wody .

użytkownik usunięty
tomciog18

Zarwała się pod nią lina i wpadła do rzeki. Utopiła się tam i nie żyje.

tomciog18

Utonela, lina sie zerwala

ocenił(a) film na 8
tomciog18

Leslie zginęła próbując przedostać się na drugą stronę rzeki - skakała na linie, ta nie wytrzymała i utopiła się. Jesse obwiniał się o jej śmierć, bo nie chciał jej zabrać na tą wycieczkę.

ocenił(a) film na 8
tomciog18

widać, że film się skończył i wszyscy od razu na filmweb :P

ocenił(a) film na 8
beny_8

film mnie pozytywnioe zaskoczyl ale i wstrzasnal, w zyciu bym sie nie spodziewal takiego zakonczenia ( smutnego ;/)

beny_8

A żebyś wiedział :P

ocenił(a) film na 8
tomciog18

Przegapiłeś najsmutniejszy moment tego filmu :/

ocenił(a) film na 9
tomciog18

utopiła się-wiecie, byłam przekonana, że skoro to film no-taki jakby bardziej dla dzieci to na koniec no nie wiem, np. on do tej terabithii przejdzie i ona tam będzie a tu-proszę bardzo :D Ale film ogólnie fajny :)

ocenił(a) film na 9
KonAsica

Poszła do biedronki

ocenił(a) film na 9
tomciog18

Ech miałem nadzieję, że jeszcze w końcówce Less się pojawi. :(

Fajny film. Wzruszający, zabawny i pouczający. Jeden z nielicznych który wzruszył mnie do łez. Zaszaleję... 9/10

Ale spoilerów...

ocenił(a) film na 8
josedratewka

własnie po reklamie także dłużej potrzymałam na innym kanale i gdy przełączyłam zauważyłam jak Jesse rozmawiał z tatą o Less..
dzieki tez za inf.

ladyanan

Aż się popłakałem jak ona zginęła,a rzadko płacze na filmach.

ocenił(a) film na 10
Destr0

Już drugi raz oglądałem i znowu płacz ;] Jedyny film, na którym płacze ;]

ocenił(a) film na 8
noe15

Ta, mam podobnie, zakończenie strasznie smutne, film świetny - czasy dzieciństwa się przypomniały :]

ocenił(a) film na 6
tomciog18

Dziwne, że potem była tam jakaś kładka, a wcześniej jej nie było i przez cały film skakali na linie.( Dopatrzyłem teraz w internecie te momenty)

tomciog18

Ja tez dzisiaj ogladalem. Ten film byl swietny, az sie poplakalem gdy Less umarla ;( to bylo niesamowie, zapamietam ten film do konca zycia!

ocenił(a) film na 10
TheBaR

Ten film to rewelacja, żeby odbiorcę doprowadzić do łez to trzeba się postarać, a ten film sprawił,że nawet chłopacy wzruszyli się ;]

noe15

No np. Ja. Ten film uczy by kochac ludzi bo tak szybko odchodza to smutne ;( I ten watek z koscialem gdy less mowila ze nie wiezy i jest dla niej B og interesujacy itd . ten film doprowadza do lez ...

ocenił(a) film na 10
TheBaR

Film pokazuje potęgę przyjaźni i co można stworzyć,dzięki "otwartemu umysłowi". Mam nadzieję,że szybko kupię sobie książkę ;] Przydałoby się więcej takich filmów.
Scena, która mi się podobała to ta, w której Jess obwinia się za śmierc Less i pyta ojca, czy ona pójdzie do piekła

ocenił(a) film na 10
noe15

Mnie ten film bardzo wzruszył.Czytałam wcześniej książkę i również płakałam...

ocenił(a) film na 10
Olus0104

Ja też ryczałem, nawet bardziej niż za pierwszym razem, bo wiedziałem co będzie zaraz, ku%^, czemu on jej nie zabrał na tą wycieczkę!! ; (

ocenił(a) film na 8
tomciog18

Jesse zbudował ten most dla siostry:)
Wzruszający film...

ocenił(a) film na 6
kwiatwanilii

Nie, dowiedział się, że nie żyje, poszedł tylko pod jej dom sprawdzić, kolejnego dnia złożyć kondolencje i w szkole i dopiero pierwszy raz pod rzekę, zobaczył przerwaną linę i wszedł na kładkę (już była), później pobiegła tam jego siostra była już na kładce a on ją odepchnął i kazał biec do domu (nie dla niej budował) , pod koniec co prawda mówi, że zrobił to on, ale nie miał kiedy, może nie miał na myśli tego "mostu" :).

tomciog18

Gdy tam przyszedł pierwszy raz to było tylko przewrócone drzewo a ten mostek to zbudował już on.

ocenił(a) film na 10
tomciog18

Jak nie mial kiedy zbudowac mostu??? proponuje obejrzec film ponownie.bo jest scena w ktorej buduje most

ocenił(a) film na 10
tomciog18

Oglądałem ten film już drugi raz i znów mnie tak mocno wzruszył i znów byłem wstrząśnięty po jej śmierci...
Nawet za drugim razem liczyłem że może jednak przeżyła...
Ten film trafia w najsłabszy punkt człowieka- strach przed samotnością- On i Ona mieli wspólny, wyłącznie ich świat, przeżywali przygody i bardzo się do siebie zbliżyli, zaprzyjaźnili... A tu nagle został sam świat i ta przerażająca pustka...
Polecam najgoręcej

kpawel125

przepiękny film