To najwspanialsza komedia polską jaka ostatnio wydała nasz kochana Rzeczpospolita!!! To coś wstrząsnęło mną do granic możliwości, dawno już tak nie śmiałem się w teatrze, gdyż oglądałem go na festiwalu w Gdynii. Ta ciekawa i świetna historyjka opowiada o czasach nie tak odległych, ale dla niektórych bardzo odległych mimo to pomysł ze stworzeniem sekty ani trochę nie odchodził od rzeczywistości. Ci co pamietaja te czasy to dobrze wiedzą. Oprócz śmiechu niektórym łezka w oku zakręciła się na samą myśl o tych czasach. Przeciez któż zmłodziezy PRL-u nie ubóstwiał WSK-i 125, nie próbował tanich winiaczy i wąchał kleju. No i ukrywał się z kolegami gdzies w lasku zamiast siedziec w szkole. Ja pamiętam te czasy tylko dlatego że znam wielu ludzi, którzy mi tak opowiadali, sam mam 18 lat i choć jestem dzickiem PRlu to i tak po nim zostały mi filmy Bajery i inne komedie w tym wspaniały Motór.
Motórze nasz, który jestes najpięknieszym motórem, zejdz do nas na Ziemięi pozwól na dostąpic twojego świętego siodełka z frędzelkami...
ty chyba kpisz? odrazu widać że masz coś wspólnego z tym filmem... znasz jakiegoś aktora z tego filmiku?
Jak nie wiesz kto to jest Stefan Szmidt to co ty wiesz o polskim kinie kolego....
mnie chodziło o to, czy on zna ktoregoś z aktorów z tego filmu osobiście, geniuszu..
a tego szmita nie znam.. i co w związku z tym? :/
człowieku chyba nie rozumiesz filmu! Znajdz mi innych polskich aktorow offowych na poziomie tych z Motóra! co Ty sie chyba Pazury spodziewales,albo moze Jasia Fasoli co?? clowieku zrelaksuj sie luzuj szorty!!1 pozdrawiam!!
A kto to jest Bajera i jakie filmy nakrecił? Chyba że chodziło o Bareje, ale to raczej nie "literówka"....
Ja znam osobiście kilku aktorów: Stefan Szmidt, ALicja Jachiewicz - moi wykladowcy i Marcin Bosak (obecnie gra KAmila w M jak Miłość).
jak najbardziej popieram autora tematu!!! film jest extra1 Ten kto widzi w nim tylkio pryty, klej i glupie gadki ten jest po prostu krotkowzroczny i chyba jakis opozniony, bo film jest calkiem o czym innym, nie brede tu sie rozpisywal,m bo nie o to chodzi! Rezyser jest takze wielkim tworca w mojej opinii i nadzieja polskiego kina wspolczesnmego offowego i oby wiecej jego filmow i innych tego typu! No! A tak by the way to serdecznie mu tego życze!!1 pozdrawiam!!!!