PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 318437
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

myślę, że Bane przeżył. W scenariuszu nie ma wzmianki o tym, że zginął a jedynie o tym, że dostał strzał. A jak Wy uważacie?

użytkownik usunięty
ennoir

Skoro z tego samego działka Catwoman niszczy tumblery to Bane raczej nie miał szans żeby przeżyć.

ocenił(a) film na 8

Właściwie to Bane od tego strzału powinien rozwalić się na kawałki... A tak na marginesie jest to jedna z najgłupszych filmowych zgonów jakie widziałem.

ocenił(a) film na 9
szymon0018

Czy filmowy zgon zawsze musi być w otoczce wielkości, patosu oraz walki o życie do ostatniej sekundy i kropli krwi?

ocenił(a) film na 8
warzachew

Niekoniecznie. Ale scena śmierci głównego "złego" tak potężnego filmu w ok. sekundę nie wypada dobrze.

użytkownik usunięty
szymon0018

Biorąc pod uwagę motyw muzyczny towarzyszący pościgowi Batmana za Thalią to nie Bane był głównym złoczyńcą a właśnie córka Ra'sa stąd śmierć Zguby była tak szybka.

ocenił(a) film na 8

Ah. Wiem o co Ci chodzi. O ten wspaniały motyw muzyczny który pojawia się za każdym razem kiedy Batman pokonuje swojego głównego przeciwnika. W jedynce był to Ghul
Batman : Nie zabije Cię. Ale nie będę Cię też ratował" - i muzyka :)
W Mrocznym Rycerzu znów podobnie
Joker : "A przy okazji, wiesz skąd mam te rany ?"
Batman : "Nie, ale wiem skąd będziesz miał te !"
i znów świetna muzyka. Kiedy poszedłem do kina na Mroczny Rycerz Powstaje tylko czekałem na ten wątek muzyczny gdy Batman będzie zabijać Bane. Aż tu nagle okazało się inaczej. I muzyka dopiero wtedy kiedy Batman załatwia Talię. Swoją drogą to troszkę cienko bo głównym negatywnym bohaterem jest kobieta o której w filmie bardzo mało wiadomo.

użytkownik usunięty
umcyk25

Tak, świetny motyw muzyczny :) Mało wiadomo o Thalii po pierwszym seansie, kiedy obejrzymy film po raz drugi wiemy o niej trochę więcej ( dowiadujemy się kim jest to dziecko ). Z jednej strony postać córki Ra'sa wydaje się być wprowadzona na siłę ale z drugiej strony to niezły twist, do tego reakcja Batmana...
Kiedy pierwszy raz byłem w kinie na TDKR to myślałem, że Batman nagle w magiczny sposób się uwolni i zabije Bane'a ale Nolan konsekwentnie pozostał przy tym, że Mroczny Rycerz nie zabija i dokończenie roboty pozostawił Catwoman :)

ocenił(a) film na 9

Dokładnie, to nie Man of Steel :D he he
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 9

Bane mógł przeżyć.
A jesli batpod ma działka o różnej sile ognia? być może tumblery eksplodowały, ponieważ strzelano do nich z dział o większej mocy bądź trafiano w zbiorniki z paliwem.

Nie sądzę aby catwoman ratując batmana użyła działa o zbyt dużej sile, ponieważ batman stał obok Bane'a, więc jeżeli potraktowałaby Bane'a tą samą siłą rażenia co tumblery, musialby zginąć również stojący obok Bane'a Batman

użytkownik usunięty
ennoir

Całkiem możliwe, jeżeli użyła lżejszego kalibru do strzału w Bane'a to dosyć prawdopodobne, że go jednak nie zabiła. Miał na sobie solidną kamizelkę więc być może faktycznie udało mu się przeżyć.

ocenił(a) film na 9

To prawda. Ale wątpię, by to cokolwiek zmieniło skoro Nolan skończył już z tą serią ;)

użytkownik usunięty
Marvolo666

No jasne ale Nolan zostawił nam miejsce na własną interpretację w wielu scenach więc można trochę podyskutować na ten temat :)

ocenił(a) film na 9

To też prawda, po tym można poznać jego styl ;) Mnie najbardziej rozwala Prestiż :D

użytkownik usunięty
Marvolo666

Prestiż naprawdę znakomity, tak jak Memento :D

ocenił(a) film na 9

Memento bardzo nowatorski pomysł ma w sobie. Incepcja ciut podobny nawet ;) I za każdym razem końcówka skłania do refleksji ;)

użytkownik usunięty
Marvolo666

Dokładnie tak :) Nolan zrobił niewiele filmów a każdy mnie zachwycił, od trylogii TDK po Bezsenność :)

ocenił(a) film na 8

Pokazałbym wam link do mojej Topl listy filmów z Batmanem.na YouTube. Ale się trochę boję bo na pierwszym miejscu nie umieściłem filmu Nolana :)

użytkownik usunięty
umcyk25

Nie bój nic ;)

ocenił(a) film na 8

Nie ma ryzyka, nie ma zabawy :) http://www.youtube.com/watch?v=CJt_Urbt-yY

ocenił(a) film na 8

Jak obejrzysz to powiesz co o tym sądzisz :)

użytkownik usunięty
umcyk25

Ogólnie mi się podoba, chociaż byłoby jeszcze lepiej gdybyś zamiast fotek użył fragmentów z filmów, zmieniłbym też utwór podczas TDKR :) Fajny ranking :)

ocenił(a) film na 8

Mój pierwszy filmik na Youtube dlatego taki prymitywny. Postaram się w przyszłości robić lepsze. Jakbyś chicał mam jeszcze filmik z Top przestępcami Batmana http://www.youtube.com/watch?v=LLS3-rGCFFU

użytkownik usunięty
umcyk25

Fajnie, fajnie ale u mnie wyglądałoby to zupełnie inaczej :D

ocenił(a) film na 8

POdaj swoją kolejność ? :P

użytkownik usunięty
umcyk25

1. Bane ( TDKR )
2. Joker ( TDK )
3. Ra's al Ghul
4. Joker ( B1989 )
5. Pingwin
6. Catwoman ( TDKR )
7. Harvey Dent ( TDK )
8. Catwoman ( BR )
9. Strach na wróble
10. Two - Face
11. Riddler
12. Freeze
13. Bluszcz
14. Bane ( podróbka :D )

2face>>>>starch na wroble.

użytkownik usunięty
aew4334555

Zależy o którym mowa.

oczywiscie ze o tym nolanowskim,lee jones zrobil parodie 2face ktory bardziej przypominal jokera.
sorry nie zauwazylem pozycji nr 7.
umowmy sie ze moje postu nie bylo;p