W ogóle postać Bane'a rozczarowuje, jakiś taki mały 180 cm, powinien mieć ze 2 metry i być mocniej zbudowany.
Bardziej napakowany wyglądał by karykaturalnie...uważam, że w wersji filmowej został odzwierciedlony idealnie.
Najdurniejszy motyw w tym filmie - Bane mu łamie kregoslup, a w wiezieniu nastawiaja mu kręg wyciągając na linie. Wiekszej glupoty chyba nie widzialem ostatnio.
Żal mi was idioci, on miał wybity kręg na tyle mocno że nie miał władzy w nogach, więc go zawiesili na linie i powiedzieli żeby wstał jak będzie mógł.
Po wypowiedzi poznaje ze masz chyba 13 lat. Idź jeszcze raz z mamą lub tatą na ten film i spytaj się ich co dzieje się z kręgosłupem człowieka przy takim uderzeniu.
Wybity kręg a nie złamany kręgosłup,jeśli filmy Nolana a w szczególności Batman są dla ciebie za trudne to przerzuć się na Epoke Lodowcową
Człowieku, ty ich po prostu nie rozumiesz, oceniłes ten film na 5 , a Prometeusza na 8. Z czym Batman jest za głupi??
Nooo, faktycznie mogli zastosować manewr z komiksu, gdzie dzięki jakieś magii Bruce zostaje uleczony:P To by był motyw!
Masz racje - to nie mogło się skończyć wybiciem kręgu tylko złamaniem kręgosłupa. Ale miliony nastolatków na świecie nie mogą o tym wiedzieć bo nie mają pojęcia jeszcze jak kruche jest życie i zdrowie ludzkie! W tym wieku pojęcia starość i choroba wydają się ich nie dotyczyć. Na ten film powinno się wpuszczać osoby poniżej 18 lat tylko w towarzystwie rodziców.
bo oczywiście taki kostium Batmana nie mógł zamortyzować częściowo siły uderzenia prawda - to NIEMOŻLIWE?
życie jest tak kruche że można komuś odstrzelić pół głowy i żyje a drugiego lekko uderzyć i jest martwy - nie ma reguły
Otóż to. Nie można stwierdzić, co dokładnie się stanie po uderzeniu. Ludzie wychodzą niemal bez szwanku z wypadków, które powinny być śmiertelne (ot choćby, widział ktoś samochód po wypadku Ewy Farny? Zniszczony doszczętnie, a piosenkarce praktycznie nic się nie stało).
Nie ma co się czepiać takich szczegółów, oglądając film rozrywkowy. Nie rozumiem też, dlaczego pan karmiacykolibry tak bardzo musi podkreślać swoją dorosłość.
Sam wiem jaki to ból, przesunął mi się tylko krąg, rok czasu rehabilitacji i systematycznych ćwiczeń, żeby pozbyć się bólu. Można żyć i bez połowy czaszki (http://www.cda.pl/video/2164931/Byly-motocyklista) także i takie cuda się mogły zdarzyć ;)
Bardzo możliwe. Mam czasem wrażenie, że to jedyny argument niektórych: "dorośniesz to zrozumiesz", choć nawet nie znają wieku rozmówcy.
I jeszcze jedna rzecz. Nie wiadomo który kręg wysunął się Wayne'owi. Jeżeli któryś z lędźwiowych to szansa na uszkodzenie rdzenia kręgowego jest bardzo niewielka, gdyż rdzeń kończy się pomiędzy pierwszym a drugim rdzeniem kręgiem lędźwiowym. Tak też tu również nie można mieć pewności.
dzieci też myślą, więc bez ubliżania ;)
faktem jest tylko że nie każdy oczekuje rozrywki przy której trzeba pomyśleć