Mucha 2

The Fly II
1989
5,6 7,2 tys. ocen
5,6 10 1 7218
5,3 10   krytyków
Mucha 2
powrót do forum filmu Mucha 2

Kto nie widział niech ogląda. Warto.
Ocena jest za niska jak dla mnie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
sepultura_fan

a ja go właśnie ściągnąłem wczoraj(nie wiedziałem że jutro będzie 2), tydzień temu oglądałem jedynkę, a wczoraj 2, i powiem wam że pierwsza część jest o wiele lepsza(chociażby sama przemiana Brundlea w muchę)

ocenił(a) film na 8
Vampire19

Pewnie że pierwsza jest lepsza ale "MUCHA 2" też jest do obejrzenia
Upieram się więc że ocena jest dla mnie za niska!

ocenił(a) film na 1
sepultura_fan

jak najbardziej szanuję zdanie każdego, ale osobiście jest to najgorszy gniot jaki dotychczas obejrzałam. kompletnie bez sesnu i do tego strasznie obrzydliwe. nasuwa się pytanie dlaczego to oglądałam, i to nawet dwukrotnie. pare lat temu przypadkiem, dziś bo brat oglądał. ale naprawdę okropne. ;)

użytkownik usunięty
malww

Ocena tego filmu jest zdecydowanie za wysoka. Zresztą oceny na filmwebie są zupełnie niemiarodajne. Zauważ, że 6/10 oznacza film niezły. Jak dla mnie film niezły jest filmem , który ma jakiekolwiek aspiracje i choćby niezły scenariusz, aktorstwo na znośnym poziomie itp. Ogólnie oceny na filmwebie są zdecydowanie zawyżone. Zapewne każdy kto obejrzał jakiś film może sobie przecież wejść na stronę i wystawić note 10, bo stwierdził że mu się podobał. Mało kto stara się dokonywać wyważonych ocen. Biorąc pod uwagę cały dotychczasowy dorobek kinematografii zarówno jeżeli chodzi o kino artystyczne jak i rozrywkowe, można stwierdzić z całą pewnością nota 6/10 oznacza film na przyzwoitym poziomie. Oczywiście jest również kwestia tego co ktoś do tej pory oglądał, bo jeżeli głównąpożywką są horrory, komedie oraz pseudo s-f a la hollywood, to rzeczwyiście można być tym filmem zachwyconym

ocenił(a) film na 8

No doba musze przyznać że masz troche racji. Dla mnie 7/10 ja tak oceniłem ten film.