PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000630}

Mufasa: Król Lew

Mufasa: The Lion King
2024
6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16140
5,6 14 krytyków
Mufasa: Król Lew
powrót do forum filmu Mufasa: Król Lew

Daję 7/10

ocenił(a) film na 7

Trzy powody, dla których obniżyłem ocenę:
1. Animacja CGI, która pod względem mimiki/ekspresji twarzy (pyska) na głowę bije Króla Lwa 2019, ale nadal to CGI i wolałbym animację stylizowaną na klasycznego Króla Lwa.
2. Timon i Pumba. Tej dwójki nie powinno być w ogóle. Może inaczej. Powinni być przez pierwsze i ostatnie 20 sekund filmu, żeby było, że pilnowali Kiary, ale nic po za tym. Sceny w środku filmu z nimi były dla mnie torturą. Głupia gadka i kreowanie się na Deadpoola przez łamanie czwartej ściany albo cokolwiek to było. Nie wyszło.
3. Piosenki. DNO! Jeśli piosenki w oryginalnym Królu Lwie to Michael Jackson, to te w Mufasie są Zenkiem Martyniukiem i jestem dosyć szczodry z tym porównaniem. Żadna nie wpadła w ucho. Żadna.

ocenił(a) film na 7
Garres

Z tymi piosenkami totalnie się zgadzam, nawet w części Czas Simby była ta piosenka do Upendii i do tej pory sobie ją czasem nucę. A tu było tych piosenek od groma a totalnie bez żadnej wartości i wątpię bym którąś zapamiętał.

ocenił(a) film na 8
Garres

Nie jestem fanem Lina Manuela Mirandy ale piosenki mi się podobają, szczególnie "Milele", "Zawsze chciałem mieć brata", "Idźmy razem" i "Wiem, że to ty".

lelen_lis

Ej, "bye bye" jest całkiem spoko!

ocenił(a) film na 8
Andre202

Akurat ten utwór podobał mi się najmniej i nie pasuje do filmu ;)