Może jest to cokolwiek oczywiste stwierdzenie, ale film ten jest zdecydowanie zagadkowy... Oto widzimy przed sobą historię iście niesamowitą, intrygującą i zastanawiającą... ...historię dwóch kobiet. Jest to jeden z tych filmów w których nie wszystko jest od razu jasne. Młoda dziewczyna (Naomi Watts) przyjeżdża do Hollywood aby rozpocząć karierę aktorki... Jednak czy uda jej się zmierzyć z wyzwaniem jakie przygotuje jej nieprzewidywalne miasto?
Mogłabym podać tu zarys historii, lecz postanowilam, że pozostawię Ci przyjemność samodzielnego odkrycia zagadki Mullholand Drive. Jako podpowiedź mogę tylko napisać, że dla mnie (może to jakaś moja wada wzroku :-) film ten podejmuje temat podobny większości dzisiejszych produkcji, czyli  ?>>
Arcy ciekawa fabuła, choć niektórych może odstraszyć pozornie pozorna nielogiczność. Niesamowita muzyka (Angelo Badalamenti) dopasowana w najdrobniejszym szczególe, nienaganna gra aktorów. Te standardowe kryteria film spełnia na piątkę, dochodzi do tego naprawdę intrygująco - fascynująco - tajemniczy klimat. Polecam każdemu, kto ma ochotę na nieprzeciętną podróż po zakamarkach ludzkiej wyobraźni !
Bardzo dobry film
Wszystkie pozytywne opinie są jak najbardziej na miejscu. Film spodoba się każdemu kto lubi myśleć, reszcie - nie. Istnieje logiczne i bardzo składne wyjaśnienie scenariusza, jednak nie łatwo jest do niego dojść. Dlatego zanim się je pozna, film można interpretować na różne sposoby, co jest oczywiście wielkim plusem. Osoby lubiące dostawać gotowe danie na talerzu, i zapominać o filmie z chwilą napisów końcowych, mogą sobie darować. Pozostałym polecam!