PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103615
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Ciarki mnie przechodza jak słysze muzyke Angelo Badalamenti - "Mulholland Drive". Przypominam sobie niesamowite arcydzieło Davia Lyncha "Mulholland Drive" które widziałem jakieś pół roku temu. Film ogladałem bez zmrużenia oka, pamietam jak po zakonczeniu seansu miałem ochote obejrzec go po raz kolejny. Oglądałem go nastepnego dmia z równie wielkim zainteresowaniem jak za pierwszym razem, niektóre fakty zaczynały mi pasować.
Jakie były Wasze wrażenia podczas oglądania oraz po obejrzeniu, czy czuliście się inaczej?

ocenił(a) film na 10
lukaszz

Zgadzam się temat Mulholland Drive jest genialny jeden z najlepszych w karierze Badalamentiego. Cała płyta stoi na wysokim poziomie i niesamowicie współgra z obrazem. Słuchając poszczególnych pozycji z soundtracka przed oczami stają mi sceny z filmu - coś niesamowitego.
Już niedługo ma się pojawić się Inland Empire i soundtrack do filmu. Szykuje się kolejne dzieło Angelo do filmu Lyncha ,gdyż na pokazach w Wenecji film zbierał dobre recenzje a krytycy podkreślali dominującą rolę muzyki w obrazie, jej demoniczność i tajemniczość. Skąd my to znamy.