Widzę, że film ten znajduje się na wysokim miejscu! dlaczego? powiem szczerze, że osobiście nie zakumałam tego filmu i jak dla mnie jest on pozbawiony sensu. jeżeli ktoś go kuma to szczerze gratuluję! ogólnie kiedy byłam w kinie, po zakończeniu wszyscy ludzie byli w szoku i dało się tylko słyszeć teksty "ja pierdolę". śmiem wątpić aby ktokolwiek był wstanie powiedzieć o czym tak naprawde jest ten film. Nie polecam- chyba że jesteście maso.
Hehe
No fakt film jest ciężki, w końcu stoi za tym Lynch. Ale jakby się skupić to............... :]]]]]]]]]]
Nie taki trudny jak się wydaje
Zrozumienie tego filmu jest wbrew pozorom całkiem proste. Film podzielony jest na dwie częsci z czego ta druga jest początkiem. Film zaczyna się od snu Diany, która w śnie przybiera niewinne imę Betty i marzy o tym by jej kochanka jednak przeżyła i od początku ją pokochała, gdyż w drugiej części dowiadujemy się że Diana zaplanowała na swojej partnerce mordersto. Wystarczy jeszcze skojarzyć ze sobą reszte faktów. Film jednak zawsze pozostanie surrealistyczny, gdyż każde choćby najbardziej logiczne wyjaśnienie będzie tylko przypuszczeniem.