PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103604
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Esencja Lyncha

ocenił(a) film na 10

Według mnie najlepszy film Lyncha, dla mnie jest to chyba najlepszy film jaki kiedykolwiek widziałem. Wszystkim polecam. I nie zgadzam się z tymi wszystkimi osobami, które uważają że to jest popieprz... pokręcony, głupi film. Lyncha trzeba po prostu lubieć i rozumieć, a nie wystawiać opinie na podstawie tego że się danego filmu nie rozumie, bo według kogoś jest on filmem zagmatwanym. To jest Lynch i on robi takie filmy. Lyncha trzeba się nauczyć, a potem go polubieć. Dla mnie to jest najlepszy reżyser i scenarzysta i opinie że Lynch i jego dzieła są słabe są dla mnie bezpodstawne. Nie można osądzać filmu Mulholland Drive po pierwszym obejrzeniu. Jego trzeba obejrzeć minimium 2 razy, ale to jest minimum. Osobiście ten film oglądałem 24 razy i za każdym razem był to dla mnie wspaniały czas. Na pewno jeszcze sporo razy sięgne po ten obraz. Każdemu kto jeszcze nie oglądał tego filmu wszystkim go polecam. Lynch is God of movies.

ocenił(a) film na 10
sickboy3

Zgadzam się - film jest równie wspaniały jak jego reżyser. Lynch trzyma najwyższy poziom mimo, ze amerykańskie kino nie jest już tak dobre jak 15 lat temu.

sickboy3

jak dla mnie glowa do wycierania to klasyk:))))))))) ale to moja subietkywna opinia