PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103592
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Nie wiem jak wasze odczucia, ale ja zdecydowanie, mimo że jestem kobietą, zakochałam się w tej postaci. Przede wsyztskim aktorka, która ją gra, nie była mi wcześniej znana, a szkoda, bo jej twarz i sposób bycia wydaje mi się jakiś jakby z innego świata. Doskonale zagrana rola, poza tym nie można od tej kobiety oderwać oczu, będąc - heteroseksualną kobietą. Fascynujące doświadczenie :)

ocenił(a) film na 10
Bee24

Jak to jest, że dziś kobiety zakochują się w kobietach i są nadal heteroseksualne...:D Lynch tworzy bardzo oryginalny klimat, tak jakbyśmy oglądali czasem własny sen.

Kamileki

ja po prostu jestem estetką i doceniam nadzwyczajne piękno :) uwielbiam oglądać piękne kobiety, ale nie pociągają mnie. A jeśli chodzi o moje sny, to czasem są tak koszmarnie popaprane, że dejwid wymięka. :)

ocenił(a) film na 10
Bee24

Filmy Davida są dość poukładane dlatego nasze sny są o wiele bardziej pokręcone :)

Kamileki

fakt :)

ocenił(a) film na 10
Bee24

a widziałaś "Psa Andaluzyjskiego"?

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

Kret czy Święta Góra :D Po tych filmach mam czasami jakieś hardkorowe sny.

ocenił(a) film na 10
Kamileki

Są na mojej liście filmów do obejrzenia.

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

TVP Kultura transmituje czasem te filmy.

ocenił(a) film na 10
Kamileki

Spróbuję kiedyś załapać, dzięki.

Kamileki

Obejrzałam Świętą górę i nie wiem co powiedziec ;d bardzo męczące, na każdym kroku coś, nie zdąrzyłam nawet dobrze zamrugać, a tu już jakaś kolejna abstrakcja. Czytalam trochę o rezyserze i chyba mnie odrzuca ;d

ocenił(a) film na 10
Bee24

Dla każdego ten film to raczej nie jest...:) Chociaż akurat Święta Góra to najbardziej abstrakcyjny film Jodorowskiego, taki Kret jest bardziej przejrzysty.

Kamileki

pewnie go zobaczę z powodów czystej chęci nabycia nowego doświadczenia :)