PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103604
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Narkotyk

ocenił(a) film na 10

Po godzinie oglądania filmu zacząłem się zastanawiać, czy przed seansem coś brałem. Obejrzałem go na razie jeden raz i myślę, że na filmwebie poza ocenami i serduszkiem powinno być - Nie ogarniam. Nie ocenię tego filmu, bo jestem tak zszokowany, że nie wiem czy to arcydzieło, czy totalna klapa.

ocenił(a) film na 10
jerry45

Właczyłam w nocy.. nie od początku, nie wiedziałam co to za film, bardzo mnie zaintrygował, totalna magia kina :-) i delikatne warjacje na temat Pół żartem poł serio ;-) chciałabym kiedyś jeszcze coś co zrobi na mnie tak duze wrazenie obejrzeć. Fajnie, ze jest David Lynch :-)

jerry45

Jerry45 w 100% zgadzam się z Twoja wypowiedzią jakbyś mi ją z ust wyjął....również nie ogarnąłem...oceny brak

jerry45

Po co brać prochy, nie lepiej obejrzeć film Lyncha? Na drugi dzień ma się podobny efekt i zawsze to powtarzam.

ocenił(a) film na 9
jamesdawid

dobre! ;)) takie hasła powinno sie promować w szkołach ;)

jamesdawid

Lynch zamiast... popieram!
H.

ocenił(a) film na 8
jerry45

bo film jest naprawde ciężki do zrozumienia, ja go oglądałem ze 3 razy i dopiero skumałem o co chodzi.

ocenił(a) film na 7
sebeks1989

chyba nie skumałeś jednak - atmosfera, tego się nie kuma, to się odczuwa.

ocenił(a) film na 8
GhostFace

Oglądałem go 2 razy na totalnym kacu to co miałem odczuwać ?:)

sebeks1989

W sumie wystarczy wiedzieć kiedy kończy się sen, a kiedy zaczyna jawa i... wszystko staje się dość proste do zrozumienia.

ocenił(a) film na 9
mmalecki1984

A gdzie kończy się sen, a gdzie jawa się zaczyna? Film genialny, choćby dlatego, że ilu widzów, tyle interpretacji. A nawet niektórzy uważają, że zrozumieli :)

ocenił(a) film na 10
KinoChop

Sen kończy się po otwarciu niebieskiego pudełka, ale to też oczywiście nie jest pewne..:)

ocenił(a) film na 10
jerry45

że film jest ZAJEBISTY to mało powiedziane

ocenił(a) film na 10
jerry45

To jeden z niewielu filmów, które wywołały u mnie zupełnie niezrozumiałe emocje... patrząc na kadry czuję jakiś dziwny niepokój :) Zupełnie mnie nie porwał mnie fabułą, natomiast realizacja i klimat to coś naprawdę niepowtarzalnego. Przypominam sobie o nim za każdym razem, gdy przechodzę przez Sienną w Krakowie, gdzie znajduje się sklep vintage o tej samej nazwie.