PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103615
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Właśnie obejrzałem to cudo. Film jest wybitny. Doskonała gra aktorów(Naomi rulez), świetna muzyka, jedyny w swoim rodzaju klimat i najważniejsze: niesamowity scenariusz, wymyślić taką historię i przedstawić ją w tak niesamowity sposób to jest coś. Film, który zmusza do myślenia i wymaga uwagi od odbiorcy. Nie dla wszystkich, ale dla fanów Lyncha i filmów tz. ambitnych to obowiązek. 10/10 pozdro

ocenił(a) film na 10
bad_motherfucker_2

Zachęcam do obejrzenia. Największą frajdę sprawia rozgryzanie pomalutku o co w tym filmie chodziło i czytanie interpretacji innych osób. Każdy może go zinterpretować na swój sposób.

ocenił(a) film na 10
bad_motherfucker_2

Historia sama w sobie jest banalna. Niesamowite jest to, że w czasach, kiedy bohaterowie filmów strzelają na prawo i lewo nie przejmując się kolejnymi trupami, Lynch uczynił z historii zabójstwa na zlecenie opowieść o randze greckiej tragedii. Odhumanizowaną w kinie śmierć uczynił ponownie najpotworniejszą zbrodnią. Co więcej - winną odebrania życia kochance ukarał wyrzutami sumienia. Z wyidealizowanego raju poprowadził bohaterkę na samo dno piekła. Geniusz.

ocenił(a) film na 9
wodnica

Gdy oglądałam za pierwszym razem nie zrozumiałam nic, byłam wtedy niedoswiadczonym jszcze kinomaniakiem;) Postanowiłam ejdnak nie czytac klucza i poczekac, ąz film mi sie odlezy. Obejrzałam drugi raz i wreszcie zrozumiałam. W tym wypadku klucz był juz jedynie uzupełnieniem ;)