Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 104195
8,6 62 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

mulholland drive to miał byc serial i lynch zaczął kręcic odcinek pilotazowy. ale w koncu telewizja nie zgodziła sie na ten serial wiec lynch nakrecił film. widac wyraznie róznice miedzy pierwsza czescią filmu a drugą, kiedy juz zaczynają dominowac wizje z pogranicza snu i jawy

ocenił(a) film na 5
kasia_s_2

Zaraz po obejrzeniu filmu zażartowałem, że to posklejany serial, tyle że w niepoprawnej kolejności. Nawet nie wiedzialem, że mogłem być tak blisko prawdy :).

ocenił(a) film na 5
kasia_s_2

Zaraz po obejrzeniu filmu zażartowałem, że to posklejany serial, tyle że w niepoprawnej kolejności. Nawet nie wiedzialem, że mogłem być tak blisko prawdy :).

mad_mania

nie wiem za bardzo czy rozumiesz co to znaczy "odcinek pilotażowy" ;) tak, lynch chciał zrobić serial w którym wszystko zaczynało się normalnie, a potem, stopniowo coraz bardziej zagłębialibyśmy się w umysł rity. jednak stacja ABC zrezygnowała z serialu, oddała lynchowi nakręcony materiał i lynch, sponsorowany przez studio canal dokończył film, bynajmniej inaczej niż zamierzał rozwinąć serial. wszystko od pierszej sceny miłosnej włącznie to materiał nakręcony na potrzeby filmu.