Teraz wiem że tutejszymi ocenami (szczególnie pokroju Jasiulki) nie warto się sugerować. Świetny, trzymający w napięciu i dość mocny thriller, z elementami przygodowki. Obejrzyjcie koniecznie!
Plus dwukrotnie nie zabrali broni choć mieli okazje. A na końcu zamiast strzelać to zaczęła gadać. Tak to jest dać kobiecie broń
No, to nie tylko kobiety...
https://www.youtube.com/watch?v=jYGRIGwR7Uo&ab_channel=WesternyInfo
;-))
Zresztą, ta druga przecież nie gadała, tylko strzeliła.
następnym razem gdy zabieramy się za oglądanie filmów to róbmy to dobrze a nie po łebkach, ratownik z karabinem i quad znajdowali się przed domem dlatego byliby bez szans zabierając quada
Ja bym tak postąpiła, gdy za pierwszym razem przyjechał ratownik i potem zaczął się palić, to bym ugasiła pożar (tu było 2 na jednego, sytuacja jasna i raczej klarowna) i skorzystała z jego quada.
Widziałem wiele lepszych filmów z tego gatunku, ten bym zamieścił raczej w kategorii tych słabszych. No, ale dobra: co kto lubi. Choć sama oś fabularna tego filmu wcale nie jest zła, wciąga, a momentami nawet zaskakuje, to jednak sama realizacja filmu na kolana nie rzuca. Da się to obejrzeć, ale żebym miał komuś polecić? Chyba niekoniecznie.
fatal69PL "Teraz wiem że tutejszymi ocenami (szczególnie pokroju Jasiulki) nie warto się sugerować". Czyli trzeba się sugerować twoją oceną? To, że tobie się podobał, ten film nie znaczy, że innym ma się podobać.
Serio? Szanuj zdanie innych
Popieram. BDB film. Kolejny film w zimowej scenerii, który ma zaniżoną ocenę. Pisałem to samo przy filmie "Poniżej Zera". Jak temu filmowi można dać ocenę 1-3. Zobaczcie sobie obecne filmy z Brucem Willisem, albo Nicolasem Cage. Dużo osób czepia się tego, że jak ktoś wpadnie do wody to od razu musi mieć hipotermię. Skoro jechali tam pod namiot to chyba nie mogło być aż tak zimno. Pokrywa lodu była bardzo cienka, dlatego wpadł. W takiej wodzie się morsuje :-)
no film jest chujowy, spk że ci sie podobał ale obiektywnie absolutnie nie jest to dobry film
Film pokazujący łajzę społeczną, która w tym filmie 3 razy mowi kobiecie żeby go ratowała. Na koniec prosi żeby go zastrzelono, wręcz płacze jak stara pipa mając przecież broń swojej kobiety tuż obok, nie wspominając o dwóch po drodze zabitych, którym mógł odebrać broń.
Masz racje,średnia tu na FW to jakaś kpina.Solidny Thriller trzymający w napięciu.Do tego zaskakujący.(SPOILER).Oglądając przez dłuższy czas byłem pewny że ci kolesie od porysowanego auta na nich polują.A tu pyk i zaskoczenie,Dobry Sąsiad.Ale musze powiedzieć że ich akurat mi szkoda nie jest,zasłużyli sobie w pełni na taki los.Najbardziej mi szkoda psa że tak skończył,on akurat był niewinny biedak.
Ja już dawno nie sugeruje się ocenami tutaj. Gdybym sprawdzał przed obejrzeniem oceny to połowy filmów bym nie zobaczył. Ten film mi się podobal. Dość szybko zaczęło się coś dziać przez co film nie był nudny.
Obejrzałam wczoraj i też myślę,że ocena jest zaniżona. Ode mnie 7. Dobrze,że się nie zasugerowałam średnią na filmwebie.
Dokladnie. Mi się też bardzo podobał i polecam go znajomym. Owszem było tam kilka nielogicznych kwestii ale to w końcu film i nie wszystko musi być perfekcyjne. Ja zawsze oceniam filmy pod względem tego czy mnie wciągnał czy nie. A ten mnie wciągnal bardzo. Rozumiem, że ludzie mają rozne gusta i tyle :)