Czy ktoś z Was, drodzy Filmwebowicze, pamięta może pewien film z lat sześćdziesiątych?
Jego bohaterką była dziewczyna, która panicznie boi się wiatru. Rzecz dzieje się chyba w
jednym z krajów śródziemnomorskich. Mogę podać tylko jedną scenę: do naszej bohaterki
podchodzi jej partner i zaczyna z nią tańczyć (bodajże w jakimś salonie). Fenomenalnie
ukazany jest strach tej dziewczyny przed zbliżającą się wichurą.
BŁAGAM, POMÓŻCIE, BARDZO MI NA TYM ZALEŻY!
Druga osoba mnie o to pyta:) (pierwsza na forum "Upiora w operze"). Nic. Ja po prostu chce się dowiedzieć, jaki to film, więc wpisuję tę wiadomość na różnych forach.
Mi się nasuwają filmy "Pisane na wietrze" oraz "Pożegnalny walc'' chociaż ten pierwszy chyba nie posiadał sceny przez Ciebie opisanej i Lauren Bacall byś chyba rozpoznała , a drugiego akcja toczyła się w Londynie chociaż walc jakiś tam był, ale też nie sposób by zapomnieć Vivien Leigh. Ale zerknij może to któryś z nich :)
Pozdrawiam :)
A nie masz tak czasem, że coś ci się kojarzy, jakaś bajka albo film, np. z dzieciństwa i pamiętasz tylko bohatera albo piosenkę i za nic nie możesz sobie przypomnieć? Ja dzięki temu odkryłam "Dzielny mały toster":) bo pytałam wszystkich znajomych, czy nie pamiętają bajki, w której był odkurzacz i jakiś kocyk:) Tutaj jednak nic nie pomogę. Pozdrawiam!