PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93111}

Nadzy i rozszarpani

Cannibal Holocaust
1980
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12434
5,7 16 krytyków
Nadzy i rozszarpani
powrót do forum filmu Nadzy i rozszarpani

Witam,poszukuje VHS-a jestem w stanie nawet odkupić ,ważne by posiadał LEKTOR PL .

90Ramzes09

jest na youtubie, ale z napisami

Przemo00116

Tak,wiem,jest to zripowany film ,przez kogoś ,który robił mój kolega z napisami ..

ocenił(a) film na 10
90Ramzes09

Mi się udało kupić za pięć złotych ten film w starej wypożyczalni dvd i vhs i ma lektora ale jest troszeczkę okrojona '' ocenzurowana'' popytaj u siebie w mieście w wypożyczalniach o ten film wiele wypożyczalni pozbywa się starych niewypożyczanych już kaset odsprzedając je za kilka groszy

OLIN1

Hej masz jeszcze ten film na vhs chętnie bym odkupił daj znać
tajfun6@vp.pl

tajfun6

zdobyłeś kolego ten film ?

OLIN1

Witam,masz ten film z lektorem >

ocenił(a) film na 9
90Ramzes09

Nie możesz sobie ściągnąć z torrentów?

kryszti

masz z lektorem ?

ocenił(a) film na 9
90Ramzes09

W sumie są tylko napisami nie zwróciłem uwagi... a po co tak koniecznie ci lektor w tym filmie?

kryszti

To lektor unikatowy tego VHS-nie da się zdobyć

ocenił(a) film na 8
90Ramzes09

Wszystko się da zdobyć, trzeba być tylko cierpliwym. To co dla jednego będzie śmieciem, dla innego skarbem.

karlolek91

uważasz,ze ktoś na allegro to wystawi ?

ocenił(a) film na 8
90Ramzes09

Jeśli ktoś w ogóle uzna, że inny by to kupił… Szczerze, trochę nie rozumiem tej fascynacji. Bardziej od filmu interesuje was piracki lektor? Jakiś facet, który tłumaczył tekst na kolanie i nagrywał w garażu? Znalazłem w internecie drugą część Cannibal Holocaust z lektorem nałożonym na niemiecki dubbing – coś okropnego, w ogóle nie rozumiałem, co kto mówi. Nie nazwałbym tego „kultowym”.

karlolek91

Nie chodzi o "kult" chodzi o to,że są 2 wersje inni mówią,że piracka wersja z pod lady,a inni ,że ktoś to wydał,ja wiem,że Piracka wersja istnieje i są tylko 10-20 sztuk . Albo i mniej.

ocenił(a) film na 8
90Ramzes09

Czytałem na forum o legendzie tego filmu i jeśli mówimy o pirackiej wersji „bez okładki”, to ilość sztuk raczej nie jest ograniczona – każdy mógł sobie stworzyć własną kopię i każda kopia była kolejną sztuką. Co innego wersja wydana dla wypożyczalni, jeśli takowa faktycznie była – musiała mieć okładkę. Proponuję skontaktować się z użytkownikiem OLIN1, który napisał wyżej, że kupił ten film w wypożyczalni za 5 zł. Niech chociaż zrobi zdjęcie, żeby raz na zawsze rozwiać mit, czy ta kaseta rzeczywiście istnieje, czy to zupełnie inny film (np. druga część).

karlolek91

O jakiej 2 części mówisz ?

ocenił(a) film na 8
90Ramzes09

Na pewnym serwisie można znaleźć film "Zapomniany świat kanibali / Ultimo mondo cannibale" jako "Nadzy i rozszarpani 2" (choć film powstał 3 lata wcześniej) – nie wykluczone, że tak właśnie był reklamowany na bazarach, kiedy "Cannibal Holocaust" zdobył popularność. Można go obejrzeć właśnie z polskim amatorskim lektorem nałożonym na niemiecku dubbing, o których mówiłem, że nie widzę w tym nic kultowego. Kultowy to może być lektor z "Pogromców duchów" albo "Martwicy mózgu", czyli wykonany w miarę profesjonalnie, choć amatorsko w porównaniu do dzisiejszych czasów, ale na pewno nie ten nałożony na niemiecki czy włoski dubbing!

karlolek91

A wiem,już gdzie można to znaleźć . Uważasz,że Nadzy i Rozszarpani mogą mieć ten sam lektor co Zapomniany Świat Kanibali ?

ocenił(a) film na 8
90Ramzes09

Ja niczego nie uważam, bo osobiście nie kojarzę ery bazarowych, pirackich kaset VHS. Po prostu u mnie tego nie było na taką skalę, jak w Warszawie czy na ścianie zachodniej Polski. Wypożyczalnie oczywiście były, ale niestety już ich nie ma, nawet z DVD. Myślę tylko, że chęć zdobycia TEJ wersji ponad samo posiadanie filmu, jest trochę odwróceniem priorytetów. Chyba, że ktoś ma bardzo silne wspomnienia związane z oglądaniem właśnie tej kasety. Jednak na pewno nie będzie to wersja kultowa dla wszystkich, skoro ukazała się w tak małym nakładzie lub została zniszczona podczas nalotu antypirackiego jeszcze w magazynie i niewiele osób ją widziało.

karlolek91

Masz dużo racji -Chyba w Łodzi była piracka strefa podkładania Amatorskiego Lektora,jak dobrze kojarzę.

karlolek91

Zapomniany świat kanibali nie był sprzedawany na bazarach jako CH - http://img189.imageshack.us/img189/5003/kanibale1.jpg - tu macie skan z czasopisma dla prowadzących wypożyczalnie, bodaj z 1992 roku o ile pamiętam, jest ładnie napisane wszystko nt kasety - reżyseria, rok produkcji itp. Nie było aż takiego bajzlu by wydawać inny film jako CH, tylko normalnie się CH ukazał, z lektorem, ale bez okładki. Na boku była naklejka zawierająca tytuły filmów nagranych na taśmie - zazwyczaj były dwa podobne tematycznie nagrane na jednej taśmie. Na youtube jest Zapomniany świat kanibali zgrany z PL lektorem - i podobnie - lektor jest, okładki nikt nie widział, bo nie było sensu robić, robiono do bardziej popularnych i rozchwytywanych filmów. Wydano C.Ferox bo był "lżejszy" do oglądania. Wszystkie filmy skrupulatnie opisywano aby dystrybutorzy wiedzieli z czym mają do czynienia, acz okładki miało 50 % z nich...
http://img207.imageshack.us/img207/6676/mondo2s.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/521/ferox.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/5003/kanibale1.jpg

ocenił(a) film na 9
90Ramzes09

Nie powiedziałbym żeby dialogi były najważniejsze w tym filmie ale spoko...

kryszti

Film ogólnie jest z książki The Best of Video -jest tam opis tego filmu,lecz produkcja niedostępna jest ogólnie w całym internecie,a osoby ,które mają tą kasetę chcą za dużo pieniędzy.

ocenił(a) film na 9
90Ramzes09

Niedostępna z lektorem, ale z napisami już nie ma żadnego problemu

kryszti

wiem :(