PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93111}

Nadzy i rozszarpani

Cannibal Holocaust
1980
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12433
5,7 16 krytyków
Nadzy i rozszarpani
powrót do forum filmu Nadzy i rozszarpani

Proszę wpisujcie w tym wątku "jeśli podobał ci się CH to obejrzyj..."
Zobaczymy, jakie gusta mają polscy wielbiciele SHOCKERÓW. Proszę tylko o niewpisywanie japońskich gniotów bez fabuły (typu koleś przez 40 minut dyma panienkę, po czym ją zabija), bo są żałosne (nie żebym miał coś do japońskiego kina gore, bo niektóre filmy są niezłe - np. Shogun Sadist - tylko nie rusza mnie śmietnik typu Guinea Pig).

OK, ja pierwszy: Jeśli podobał wam się CH, to obejrzyjcie sobie "Go and See" ( http://www.filmweb.pl/f35185/Id%C5%BA+i+patrz,1985 ). Ten film mnie po prostu zmiażdżył, jeszcze bardziej niż CH. Choć GaS nie jest zaliczany do gore (niby dlaczego? wojenny obraz to raczej nie jest), jest niewyobrażalnie okrutny, skrajnie porażający i zdecydowanie bardziej realistyczny niż jakieś pseudo snuff. Co wam będę gadać - tak jest naprawdę, chociaż te pojęcia się zdewaluowały, bo każdy reżyser - nieudacznik reklamuje swój film w taki sposób ("ten film cię zniszczy, najokrutniejszy w historii, bla bla bla"). GaS jest NAPRAWDĘ uważany za najokrutniejszy film w historii kina i nie jest to tylko chwyt reklamowy. Jest po prostu BEZLITOSNY. To moja rekomendacja. Oczywiście ktoś może w tym momencie wymienić japońskie snuff gore od którego tylko chce się rzygać, ale wybaczcie, od filmów pozbawionych fabuły już bardziej pasjonujące jest oglądanie sekcji zwłok.

Co do CH, to ponoć reżyser został aresztowany; w tydzień po premierze prokuratura w Mediolanie postawiła mu zarzut morderstwa aktorów :D To by było na tyle w temacie realizmu Cannibala.
Zgadzam się, że Cannibal jest mocny. Wytrzymał próbę czasu (teraz czas żeby pomarudzić nad nędzą dzisiejszych horrorów, ale darujmy to sobie).

ocenił(a) film na 6
c3976667

Jeżeli podobał Ci się CH, to możesz zjeść obiad.

Toolbar

mi się nawet podobał i jadłam na nim obiad, i jakoś nie było mi niedobrze, rzygać też mi się nie chciało :P
co do wątku, to nie znam żadnych taki masakrycznych (chyba że Frontiere(s) można zaliczyć ^^) ale ten GaS chętnie obejrzę :)

Lueg

Jeżeli chcesz mocnego kina tortur, to polecam "Salo- 120 dni Sodomy". Ostrzegam - jest ekstremalnie obleśny!! Co prawda zbyt dużo gore w nim nie uświadczysz (przynajmniej w ocenzurowanej wersji; "full version" jest praktycznie niedostępna, a tzw. "full uncenzored" na warezach to zwykła ściema) i dłużyzny na początku mogą niektórych odstraszać, niemniej film bardzo mocno wali na dekiel. Gdyby Passolini nie został zamordowany tuż po premierze, to myślę, że niechybnie poszedłby siedzieć.

ocenił(a) film na 8
c3976667

Jeśli podobał ci się CH, to obejrzyj...
- Cannibal Ferox (chociaż dla mnie dużo, dużo słabszy od CH)
- Men Behind the Sun
- Salo (już wcześniej wspomniane...)

Polecam też przejrzeć forum użytkownika http://www.filmweb.pl/user/Man_Behind_The_Sun

kopalnia wiedzy i informacji o horrorach (każdym podgatunku)

c3976667

Siemka :)
Szukam właśnie tego filmu gdzie go mogę obejrzeć ?

I jak znacie jakieś podobne filmy lub przynajmniej dobre horrory to jestem zainteresowany.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.