PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93111}

Nadzy i rozszarpani

Cannibal Holocaust
1980
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12434
5,7 16 krytyków
Nadzy i rozszarpani
powrót do forum filmu Nadzy i rozszarpani

Szokujęce sceny i bardzo realistyczna (aż do bólu) gra aktorów są atutami tego filmu. Film jest dowodem na to, że dzisiejsze produkcje o podobnej tematyce (horrory) są jak bajki dla dzieci, przy filmach z lat 80, 90, a także z końca lat 70. Jedno co mnie denerwuje najbardzie w tym filmie, jest muzyka. Na prawdę wkurwi, jest jakaś taka dziwna, męczy mi uszy. Jeśli lubicie przesadną brutalność i bardzo krwawe sceny, to dobrze trafiliście.

ocenił(a) film na 8
opoz

akurat muzyka jest swietna mozna by powiedziec ze te wolne spokojne kawalki nie pasuja do filmu ale ten kontrs wlasnie tworzy klimat

ocenił(a) film na 7
pastor_x

Muzyka na początku i na końcu filmu jest po prostu beznadziejna. Do muzyki podczas filmu nie mam nic do zarzucenia.

ocenił(a) film na 7
opoz

Soundtrack akurat zaraz po seansie znalazł się na moim telefonie, ale wiadomo, gustów jest tyle co głów. Co do gry aktorskiej - nie dałem więcej niż 6/10 właśnie przez nią. W pierwszej części filmu wyglądało to jakby jeszcze czytali z kartki oraz mocno do siebie brali znaki interpunkcyjne (o mimice twarzy pozwolę sobie nawet nie wspomnieć).

opoz

Najlepsze i najwyżej cenione horrory powstały w latach 70 i 80. W latach 90' niewiele powstało dobrego w tym gatunku w porównaniu do dwóch wcześniejszych dekad.