PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93111}

Nadzy i rozszarpani

Cannibal Holocaust
1980
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12434
5,7 16 krytyków
Nadzy i rozszarpani
powrót do forum filmu Nadzy i rozszarpani

Dla mnie ten film jest po prostu bezsensowny. Nastawiony jedynie na wywołanie skandalu i zarobienia na tym. Jak go mogę podsumować WEDŁUG SWOJEJ OCENY ... Podsumuję tak- najwspanialszym momentem filmu jest koniec kiedy natura wymierza sprawiedliwość i tych troje zdycha. Ktoś powie że zabijali by przeżyć. Czy wioskę też spalili by przeżyć ? Czy gwałcili też by przeżyć ? Dzikusa mieli na sznurku jak psa też by przeżyć ? Film pokazuje jakim śmieciem potrafi stac się człowiek. A może jest nim każdy tylko nie każdy ma możliwość pokazania swojego prawdziwego "ja" ... Dzicy to dzicy i nic nam do nich. Niech żyją po swojemu. Białemu człowiekowi wydaje się że musi wszystko i wszystkich poznać a najlepiej sobie podporządkować. Z naturą włącznie. Nie potrafi zająć się swoim życiem i po prostu żyć. Z czego wynika taka głupota ludzka ? Gdyby nie to wspaniałe sprawiedliwe zakończenie to byłby najdenniejszy film jaki widziałem. Jednak ktoś przypadkiem dodał szczęśliwe zakończenie. Takich śmieci jak ci filmowcy nie trzeba wśród żywych. Nikt nie ma prawa ingerować w świat dzikich !!! Takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 10
Amenhotep

... polecam Dogville jest w sumie bardzo podobny :)