PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93111}

Nadzy i rozszarpani

Cannibal Holocaust
1980
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12433
5,7 16 krytyków
Nadzy i rozszarpani
powrót do forum filmu Nadzy i rozszarpani

nie tylko horror z elementami scen gore ale z ciekawa fabułą która prowadzi nas w świat dzungli
dzikich stworzeń gdzie jak wszedzie jest prawo śilniejszego pierwsza połowa filmu daje nam do
poznania zwyczajów jakie tam panują druga to połączenie dokumętu z kometarzami bohaterów
świetne ujęcia i masakryczne sceny z zółwiem ten film może zmusic także do refleksji ,ze nawet z
cywilizowanego swiata ludzie w takich warunkach z bronia palna w reku moga sie zachowywac
znacznie gorzej od miejscowych kanibali do tego piekna muzyka nam towarzyszy przez cały seans
jak dla mnie prawdziwa perełka horroru gore . Finałowa scena z zemstą jak najbardziej słuszna przez
kanibali..była genialna .moja ocena solidne 8/10 polecam

użytkownik usunięty
chabek88

Choć zauważ że kanibale też ideałami nie byli - wiem, wiem, to oczywiste ze względu na ich dietę xD ale fakt brutalnych, rytualnych egzekucji na ofiarach gwałtu (w ich mniemaniu cudzołóstwa) jest nie do wytłumaczenia; tzn. rozumiem że lokalne tradycje ale nie zmienia to faktu że to złe.

Wielkim plusem tego filmu jest to, że nie ma idealnych stron - co prawda w amerykańskim i amazońskim tłumie było pewnie niemało dobrych ludzi, ale ogólnie zarówno biali, jak i kanibale wypadają szaro-krwisto. Autor nie faworyzuje nikogo, tylko ukazuje fakty. I to lubię, bo dodaje realizmu i każda ze stron może obejrzeć ten film i się zastanowić.

ocenił(a) film na 6
chabek88

zgadzam się. niebanalna fabuła, realistyczne efekty specjalne, niezła muzyka i to wymowne zdanie na końcu filmu: "I'm wondering who the real cannibals are"...

efka93

Afekty specjalne były tylko i wyłącznie przy śmierci ludzi, co do zwierząt to nie efekty specjalne. Dla mnie ten film jest nudny, ale jak kto woli. Żadne to dzieło, tu nawet nie ma dyskusji.

ocenił(a) film na 2
chabek88

Piękne dzieło, gdzie faktycznie mordowano zwierzęta, reżyser tłumaczył to później tym, że niektóre z nich zjedzono na planie filmowym. Wiedziałeś o tym? Nadal uważasz, że to piękne dzieło?