PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93111}

Nadzy i rozszarpani

Cannibal Holocaust
1980
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12434
5,7 16 krytyków
Nadzy i rozszarpani
powrót do forum filmu Nadzy i rozszarpani

Włosi .....

ocenił(a) film na 10

.... po dziele Pasoliniego nie mogłem się oprzeć tej pozycji i .... nie zawiodłem się film o wielu
płaszczyznach, momentami jak Dogvill, tylko w mocniejszym wydaniu, ostrzejszym przekazie,
wcale jakoś specjalnie nie widać jak zabija sie zwierzęta, ..... no cóż wychowałem się na wsi i
nieraz widziałem koguta biegnącego bez głowy, rozbierałem z dziadkiem królika czy ciele lub
świnie :):):) fakt nie każdy człowiek z miasta wie co ma podane na stole :):)) mi np. zapadła w
głowę scena nadana w TVN jakoś w uwadze jak świnie chyba jeszcze nie do końca zabite
parzy się we wrzątku, ... tak niemiłosiernie kwiczały, ... te zabijane u nas na wsi tak długo się
nie darły ;):):) ludzie tak naprawdę to miesożercy i nich każdy spojrzy w lustro na swe zęby nr. 3
tzw. kły .... czuję tu duży dysonans miedzy tym jak rozpacza się nad 4-5 zwierzakami w filmie, a
w życiu wrzuca się do wrzątku świnie, konie się tratują w transportach do włoch, itd....

ocenił(a) film na 10
enduroski

... zapomniałem dodać, że zdjęcia faktycznie ludziki od "Blair witch project" troche wzorowali się na tym filmie - ujęcia kamery, .... Muzyka rewelacyjna doskonale ironicznie koresponduje ze scenami w filmie...