ten film był chory ;/ lubie filmy gore a co to kurwa ma byc ;/ mam sie bac bo na żywca zdejmują skorupe żółwiowi ;/ nie polecam !! film strasznie denny !! (podoba sie chyba tak samo dennym) omijac ten film !!! daje mu naciagane 3 !!!
NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosciu nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz w ogole. Masz prawo krytykowac film, ale nie innych uzytkownikow. Taka wypowiedzia sam sobie wystawiasz odpowiednia ocene i kazdy moze zobaczyc kto tu naprawde jest 'denny';/
do blaszki--)weź czlowieku ludzi nie oslabiaj!a pewnie ty ogladasz same ambitne dzieła?!
otrząśnijcie sie ludzie film jest beznadziejny i w ogóle nie straszny , podajcie powody dla którego mam uwarzac ten film za wspaniały
Chociażby dlatego, że film jest przedstawiony w formie dokumentu, przez co, jego realiz jest nieporównywanie większy, od innych tego typu produkcji.
Jak juz kiedyś napisałem - chory film dla chorych ludzi 1/10 - gdybym mógł byłoby 0/10. Dno całkowite nawet bez wodorostów! Leczcie się. Niedawno czytałem, że ten rezyser chce zrobić sequela i ma byc jeszcze remake...tylko po co - a wiem - przecież na swiecie jest coraz więcej chorych ludzi sorry zapomiałem!
A co ci to szkodzi ze inni ogladają i mówia że dobre, mocne kino - nie chcesz to nie ściągaj takich filmów. A innych się nie czepiaj, pisząc im ze powinni się leczyć :/
crb--> Wlaśnie widze w jakim ty ambitnym kinie gustujesz, tu avatar z "Aliens vs Predator" nie żebym sie czepiał, tylko ten film również można zaliczyć do chorych filmów.
Jak to nie ogladałeś bardziej dennego i głupkowatego filmu? Alien vs Predator to czym jest? To dopiero badziewie.I co do nawoływania ludzi aby się leczyli... zacznij od siebie. Oceniać film,który widziałeś owszem możesz, ale nie ludzi, których nie znasz.
Oglądając ten film nie wiedziałem czy mam się bać czy śmiać. W sumie co mnie miało przestraszyć - jak kroją żółwia?! Albo czy gwałcenie dzikuski miało mnie mnie rozśmieszyć?. Wogóle nie rozumiem przsłania tego filmu. To że flaki z żółwia ciągną się jak guma do żucia to nie znaczy że film jest straszny. Dla mnie ten film byl okropny => daję 2.
Blaszka masz rację film nie jest wart nawet przeczytania recenzji o nim a co dopiero oglądnięcia. Ja oglądnąłem i żałuję. Film bezwartościowy i jak dla mnie zbyt niesmaczny. Lubię oglądać czasami masakryczne filmy ale dobrze wykonane i z klimatem. Ta produkcja jest natomiast do bani.
Nie ma wogóle klimatu dreszczyku emocji.
Ten film nie powstał z zamiarem aby straszyć. To jest klasyka Gore. On ma byc niesmaczny, ohydny a co do klimatu to sie zdecydowanie nie zgadzam. ten film ma klimat - surowy i prawdziwy. Nie ma w nim zadnego cukierkowatego gówna i przesady. I nie jest bezwartościowy, skłania do przemysleń na temat istoty człowieczeństwa, jacy sa ludzie dla innych, czym jest dla nich zycie. Może ktos powiedzieć, że przesadzam,że nie wiadomo czego sie doszukuję, mozecie mnie wysmiać, ale mam to gdzieś, swojego zdania nie zmienie. Nie jestem jakimś specem od horrorów, ale wiele widziałem i CH jest tym, który robi duże wrażenie(i to nie przez sceny zabijania zwierząt).
'lubie filmy gore a co to kurwa ma byc'
To jakie niby sa te warte uwagi filmy gore, ktore lubisz?
Drenz, święte słowa. Ja tłumaczę tę kwestię już od dawna, ale jak widać nadal nie przynosi to żadnych rezultatów. Niektórzy fani (a może quasi-fani) gore nadal uważają, że filmy z tego gatunku mają ich straszyć. Interesujące... Przy okazji: od razu można zauważyć, że niektorzy szukają tu taniej sensacji, zwłaszcza Ci, którzy, jak twierdzą, uważają CH za film dla degeneratów, a mimo tego ciągle wchodzą na forum tego filmu i komentują. To jest po prostu śmieszne. Widać jednak, że film odniósł swój nadrzędny cel: szokuje i prowokuje do tego typu dyskusji. Pozdrawiam i zapraszam do siebie...
Co za głupoty wypisujesz - jezeli to prawda to tak samo jest z AVP bo ciągle tam wchodzą ludzie i bluzgają ten film - czyli co, cieszyć się mam? Tam trwają ciągle zażarte dyskusje a to znaczy, że jest ok?Zastanów się człowieku co za bzdury wypisujesz!
AVP to nie typowy gore... Filmy gore mają to do siebie, że szokują i mają wywoływać kontrowersje, więc stwierdzenie, że CH osiągnął swój cel, jest jak najbardziej na miejscu. Dokonujesz fatalnej wykładni lub zupełnie nie rozumiesz, o co w tym komentarzu chodziło. To przykład z AVP jest bezsensowny i każdy, kto choć trochę zna się na kinematografii od razu to zauważy. Każdy film może wywołać kontrowersje, ale nie każdy wywołuje tak specyficzne kontrowersje, jak filmy gore (które ze swojej natury obligują do etycznych wartościowań, a inne nie mają takiego celu priorytetowego).
"które ze swojej natury obligują do etycznych wartościowań, a inne nie mają takiego celu priorytetowego"
Jakbyś gościu nie zrozumiał, to zrobię specjalnie dla Ciebie skrótową interpretację:
"które ze swojej natury obligują do etycznych wartościowań" - które ze swojej strony, zmuszają do moralnej oceny.
"a inne nie mają takiego celu priorytetowego" - a inne (filmy ? rodzaje filmów) nie stawiają sobie za najważniejsze, zmuszanie widza do takich ocen (ocen moralnych).
Ja pierdolę Cię człowieku! Ty chyba nigdy nie zrozumiesz, że forum jest do wydawania opinii a temat filmu, a nie ocenianiu ludzi. Jak tak bardzo lubisz napierdalać na osoby, którym podoba sie film, którzy cos w nim widzą, czyli nie zgadzaja sie z twoim "ekranowym światopoglądem", to od razu sa chorzy, źli, pojebani i powinni sie leczyć? Bo w tym filmie smierć została pokazana w zbyt naturalny sposób?a jak oglądasz jakiś inny film, w którym gwałcą kobietę i zabijają ludzi to on juz też jest chory i popieprzony?I każdy, kto takie filmy oglada jest żałosny, pusty, chory i se turla dropsa? Oceniając kogoś, o kim nie masz pojęcia jaki jest, sam wystawiasz sobie opinię, jakim to jestes ignorantem. Zapisz sie do MW, tam potrzebują takich ludzi.
Ja nic w tym filmie nie widzę ale uświadomcie mnie, naprowadźcie co w nim jest super?! Widzę, że szokuje i jest kontrowersyjny ale czy tylko o to chodzi w tym filmie?! Jeśli tak to wypada to marnie. Jeśli się myle, to piszcie co ma zachwycać..
Crb--> Skoncz juz z tym, zachowujesz się jak rozhisteryzowana baba. W ogole nie masz w sobie nic z mężczyzny.
I jeszcze chcialem dodac że Pani Crb, widocznie została zgwalcona przez jakis tam wielbicieli filmów "gore" teraz sie tu na forum wyżywa.
Opoz, znakomita wykładnia :). Nic dodać, nic ująć. Może teraz zrozumie ;). Choć z drugiej strony...
Chriss, brawo! Świetny tekst. Dawno się tak nie uśmiałam :).
To własnie ja się z Was śmieje - bo tacy ludzie mnie śmieszą (jak myślicie, że takimi tekstami mnie zdenerwujecie itp. to gimnazjalisci z Was niestety).
Skoro tak to olśniejcie mnie Waszym arcydziełem.
Minusy:
- tragiczna reżyseria do Lucio Fulci DALEKOOO,
- fabuła - można było zrobić z tego pełen napięcia film ale BWP a tak kupa GDZIE NAPIĘCIE?
- gwałty są bardzo nierealistyczne - widać to WYRAŹNIE (szczególnie w tym błocie - żenada),
- obcięcie członka, ciekawe że miał ogolone kulki ;)
- o zabijaniu zwierząt nawet nie wspomnę!
- jest tak nudny że nic tylko przewijać,
- scena gwałtu w błocie tak długa że usypiająca,
- było mi naprawdę żal tych stworzeń :(
- zmarnowany czas,
- sztuczne gore jest ok (jestem fanem Romero) ale to jest przesada - wszystkie tasmy bym spalił żeby nikt tego juz do końca swiata nie oglądał po PO CO?!?
- tragiczna muzyka,
- aktorstwo na poziomie szkolnej amatorszczyzny,
- akcja...a raczej jej brak,
- dialogi to serial komediowy,
- zapada w pamięć aż przesadnie :(
Plusy:
- dla chorych fanów gore smakowity kąsek,
- scena z członkiem dosyć realistyczna,
- italian gore masterpice - jak to przeczytałem to padłem...ze smiechu :)
Czekam nie na opinię tego co powyżej tylko Wasze minusy i plusy ;)
Tak ogladajac powyzsze wpisy i jakas dewocka histerie w glosie pana CRB wychodzi na to ze rzekomo chorzy fani gore sa bardziej zrownowazeni psychicznie od niego, zauwazyliscie to? Ale to tak na marginesie.
Ogladalem film dosc dawno, dalem mu 10/10 i choc wiem ze to ocena zawyzona (nawet dla fana gore) zrobilem to dlatego ze to jednak film przelomowy, ktory niejako pchnal gatunek na nowe tory, wiec warto zeby ludzie zwrocili na niego uwage. Choc osobisie bardziej podobal mi sie przygodowy Cannibal Ferox.
Plusy:
+ b. realistyczne wykonanie scen gore
+ znakomita muzyka
+ swietny klimat amazonskiej dzungli (nie ma to jak dzungla, flaki i rozebrane panienki:) )
+ cytuje pana CRB: "zapada w pamiec az przesadnie":)
+ okrutny i nieludzki
+ realistyczny, nic nie ukrywa przed wzrokiem widza
+ klasyk, rozslawil wloskie kino kanibalistyczne
Minusy:
- dluzyzny
Jak widac to co dla jednego jest minusem, dla innego moze byc plusem. staralem sie pisac tresciwie bo niestety niektore pkty pana CRB znacznie pokrywaja sie ze soba (ale dzieki temu ma wiecej w minusach, hahaha).
Ogólnie brałem Cie na poważnie bo masz wizerunek Lathrfaca a jednymi z moich ulubionych horrorów jest Taksanska...(2003) i Teksańska: początek ale stwierdzam jednomyslnie że ogólnie jesteś dziwny - bo jak inni pewnie uwazasz się za twardziela podniecajac się tym filmem a lubisz Anie z zielonego wzgórza hahaha :)
A mnie tu wyzywaja od bab ;)
Czołem panienki!
Oj kolego, kolego dziwne argumenty podajesz;/ Brales mnie na powaznie bo mam avatar Leatherface...? To jest twoje kryterium oceniania ludzi - avatar przy nicku?
(.......)
Dla twojej wiadomosci ogladam ROZNE gatunki filmowe. Fakt, wypowiadam sie najczesniej na forach gore, bo te filmy sa najbardziej kontrowersyjne i w pewnym sensie fascynuje mnie takie kino i bardziej ogolnie: lubie rzeczy i doznania extremalne. Po co mam sie produkowac na przyklad na forum 'Włądcy Pierścieni' na ktorego temat napisano juz wszystko, a nawet wiecej?;p A wiesz, moze powienienes rowniez obejrzec 'Anie z Zielonego Wzgorza, nauczylbys sie z pewnoscia troche zrozumienia i wrazliwosci na drugiego czlowieka. Zreszta: czy to ze lubie 'CH' nie pozwala mi jednoczesnie lubic 'Anii'...? A co ma piernik do wiatraka? Dziwny jestes i coraz to dziwniejsze argumenty podajesz.
A jakie tu ma być niby kryterium oceniania ludzi skoro się ich nie zna a nawet nie widzi? Zastanów się!
W sumie i tak nie wybrnąłeś ale stałeś się troszkę spokojniejszy. Ani nie muszę oglądać bo znam ją bardzo dobrze z dzieciństwa - w sumie wolę ksiazkę.
haloo haloo film jak na owe czasu był zajebiscie zrealizowany ale od strony technicznej a nic tego nie zmieni ze ma zjabaną fabułe i strasznie jest denny no nic ;/ juz Hostel był lepszy baaa o wiele lepszy :( zawiodłem sie
właśnie obejrzałem CH. czytałem też waszą dyskusję. Muszę przyznać, że tego dokładnie się spodziewałem, czyli recenzji zdecydowanie na tak i zdecydowanie na nie. to dobrze, kazdy powinien miec swoje zdanie. uważam ,że oceny na ''nie'' sa niesamowicie przesycone emocjami, az zachecaja aby obejrzec coś co moglo tak zszokować, moje zdanie jest takie, że dobrze że ten film jest, bo nie ma on bawić, czy straszyć, on poprostu pokazuje kanibali, ludzi którzy do niedawna naprawde tam istnieli i robili wszystkie te rzeczy, jedli zółwie i wszystko co sie rusza siebie tez, a przez to że jest to pokazane w tak naturalistyczny sposób, ze az osłabia momentami mozna sobie zdac z tego sprawę, przybliża to nasza wiedze, bo na świecie dzieja i dzialy sie miljony okropnych rzeczy, a bajki nie dzieja sie naprawde, sam jestem fanem dokumentu dlatego moze ten film ogladało mi sie dobrze, nie nudzilem sie, pozdr.
PS. nie bluzgajcie na mnie , że jestem chory czy głupi itp
No wreszcie ktos kto docenił, ten film :)
Ja uwazam ze o gustach nie powinno się dyskutować, jak komus się podoba, to chyba ma prawo napisac pochlebną opinie o danym filmie.
Ludzie jesli wy nie widzicie przeslania w tym filmie to znaczy ze jestescie
zupełnie ślepi, albo nie oglądaliście go uważnie. A może boicie sie prawdy o białym człowieku ?? Który stwarza największe zagrożenie. Ten film doskonale to pokazuje, nie zauważyliście tego ? Nie pasują wam brutalne sceny ? a czy wyobrażacie sobie film o kanibalach który nie jest brutalny??
Gdyby taki był nie był by wtedy realistyczny. Więcej takich filmów!!
Dla mnie "inni" to najwieksze gówno jakie powstalo, a nie ubliżam osobom którym sie podobal! Kazdy ma swoj gust. Tyle!
Ale mnie smieszą te wasze wypowiedzi hahah tylko nie mówci ze w tym filmie widzieliście jakies zyciowe morały haha to tak jak by widzec morał z MOrtaL KOmBat zeby sie nie bic bo to innych boli nie no śmieszne <lol2>
Boże, człowieku, co ty pieprzysz!?
Cannibal Holocaust ma morał! Okazuje się że to biały człowiek jest najbardziej okrutny, a nie jak się wydawało na początku - kanibale.
Widze ze sie tu sporo ludzi wypowiada, zapraszam wiec do wypelnienia ankiety na moim blogu:)
kolejny przykład życiowego morału ... oszukac Przezanczenie 3 -----Nie wsiadaj do Rollercostera bo moze sie zawalić xD Ludzie raTUNKU !!
Podazajac twoim tokiem 'rozumowania' to ja moge wysmiac KAŻDY film. Kpic i szydzic umie kazdy najwiekszy idiota - chyba nie chcesz tu za takiego uchodzic? I nie odpowiedziales no moje wczesniejsze pytanie, jakie to filmy gore polecasz, znawco tematu...??? Pisales na oczatku ze 'lubisz gore' wiec wymien choc 10 tytulow godnych obejrzenia twoim zdaniem, bo w ulubionych ich nie masz. Moze polecisz jakis fajny tytul, albo podyskutujemy, jak te filmy wypadaja przy CH i czemu ten film akurat jest takim chłamem a tamte nie sa, ok?
więc "zanawco" horrorek goree który ubustwiam
to WolF Creek
i Blady Strach
to są prawdziwe horrorki ;D a tak w ogóle ... to ni musisz komentowac tego ze one np ci sie nie podobały .. bo mnie to mało obchodzi ...
Skoro mówisz że są bardzo dobre i je ubóstwiasz, to postaram się obejrzeć. Widac jakieś to horrory nie tak dawno nakręcone - ciekawe czy są tak dobre jak mówisz.
A czemu mam krytykowac skoro mi sie podobaly...? Przyznaje, tez lubie te 2 tytuly - 'Blady Strach' to jeden z najlepszych slasherow jakie dane bylo mi obejrzec. Wciagajacy, sprawnie nakrecony i nawet dosyc krwawy. 'Wolf Creek' troche slabszy, ale ujdzie w tlumie:) Problem tylko w tym kolego, ze te filmy to przede wszystkim slashery, a nie klasyczne filmy gore...Pokój:)
łeeee :( haha ja myślałem ze gore a shlasher to to samo :O to czym to sie różni :O oooooo oo Sick ;pp ale sklepałem :PP
Dla mnie psychoza to najlepszy Slasher jaki oglądałem. A zaglądasz do wikipedii ?? tam znajdziesz wyjaśnienie.
Do wszystkich, którzy rozmawiają z użytkownikami blaszka232 i crb: Nie karmić trolli! ;) albo to jacyś gówniarze, którym sprawia przyjemność obrażanie ludzi na forum, kłótnie i robienie zamieszania, albo nie są gówniarzami, ale poziom ich rozwoju psychicznego nie idzie w parze z rozwojem fizycznym. Ja tam osobiście nic do nich nie mam, ale denerwuje mnie już to, że na każdym forum zawsze znajdą sie takie osoby :/
i znajdywac sie zawsze będą bo forum nie jest po to zeby chwalic i cukrowac jest po to zeby kazdy mógł wyrazic swoją opinie ja wyraziłem ...
no dokladnie to samo pomyslalem jak czytalem wypociny crb hehe. blaszka jeszcze spoko, widac ze nie robi tego specjalnie.
ja dalem filmowi 9/10. poruszyl mnie i zaciekawil a to sie rzadko niestety zdarza ostatnio. film zapada w pamiec na dlugi czas i to swiadczy o nim dobrze. poza tym to chyba najbardziej realistycznie zrealizowany film jaki ogladalem, podziwiam tworcow, ze potrafil oddac klimat w taki sposob. ogolnie podziwiam ten film za to samo co pisali inni, ktorym sie podobal wiec nie bede sie powtarzal ;]