PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=473614}
3,0 tys.
chce zobaczyć
Neuromancer
powrót do forum filmu Neuromancer

Nawet nie wiedziałem, że ruszyła ekranizacja... ale z tym reżyserem i takim aktorem - wolałbym żeby jej nigdy nie było... Dla mnie jedyny reżyser który mógł to zekranizować to był Kubrick. A teraz - szkoda słów.

Jeszcze brakuje tylko info, że Paul Anderson robi "Grę Endera"...

Denis

Jesli zrobiłby ją Paul (Thomas) Anderson to czemu nie, ale przypuszczam, że chodzi ci o tego drugiego Paula Andersona ;)

Albertino

Niestety tak ...

P.T. Anderson by się nadawał :-)

Denis

W sumie patrze teraz na nowe filmy s-f to po prostu załamka - Fundację robi Emmerich, Neuromancera Kahn, wspomnianą Grę Endera P. W. S. Anderson, McG za T:S. O co tutaj chodzi? Czy naprawdę z tym gatunkiem jest tak źle, że trzeba takich partaczy brać do takich potencjalnych dzieł? Zapomnieli o Cameronie, Scott, Aronofsky, Fincher, Nolan, P. T. Anderson, Jonze, jest tylu świetnych reżyserów, czemu w nich nie zainwestują?

Bala

Neuromancer w reżyserii Aronofskyego ... to by było coś :-)

Denis

No właśnie nie jestem pewien, po rewelacyjnym "Pi" i bardzo dobrym "Requiem...", dalsze jego filmy to niestety powoli lot koszący w dół... "Fountain" było niezwykłe wizualne, ale ogólnie film kulał. Zatem doprecyzujmy: Aronofsky z czasów "Pi" ;-)

Denis

A co byście powiedzieli gdyby za Neuromancera wziął się Mamoru Oshii? :D

Pikuslaw

Wyszedłby Avalon :P
Nie wiem czy to dobrze czy źle... mnie film (Avalon), po odcięciu polskich motywów wydał się nawet fajny

_Nameless_

Dokładnie, wersja z angielskim dubbingiem to inny film :-D