3,6 tys.
chce zobaczyć
Neuromancer
powrót do forum filmu Neuromancer

Nawet nie wiedziałem, że ruszyła ekranizacja... ale z tym reżyserem i takim aktorem - wolałbym żeby jej nigdy nie było... Dla mnie jedyny reżyser który mógł to zekranizować to był Kubrick. A teraz - szkoda słów.

Jeszcze brakuje tylko info, że Paul Anderson robi "Grę Endera"...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Denis

Jesli zrobiłby ją Paul (Thomas) Anderson to czemu nie, ale przypuszczam, że chodzi ci o tego drugiego Paula Andersona ;)

Albertino

Niestety tak ...

P.T. Anderson by się nadawał :-)

Denis

W sumie patrze teraz na nowe filmy s-f to po prostu załamka - Fundację robi Emmerich, Neuromancera Kahn, wspomnianą Grę Endera P. W. S. Anderson, McG za T:S. O co tutaj chodzi? Czy naprawdę z tym gatunkiem jest tak źle, że trzeba takich partaczy brać do takich potencjalnych dzieł? Zapomnieli o Cameronie, Scott, Aronofsky, Fincher, Nolan, P. T. Anderson, Jonze, jest tylu świetnych reżyserów, czemu w nich nie zainwestują?

Bala

Neuromancer w reżyserii Aronofskyego ... to by było coś :-)

Denis

No właśnie nie jestem pewien, po rewelacyjnym "Pi" i bardzo dobrym "Requiem...", dalsze jego filmy to niestety powoli lot koszący w dół... "Fountain" było niezwykłe wizualne, ale ogólnie film kulał. Zatem doprecyzujmy: Aronofsky z czasów "Pi" ;-)

Denis

A co byście powiedzieli gdyby za Neuromancera wziął się Mamoru Oshii? :D

Pikuslaw

Wyszedłby Avalon :P
Nie wiem czy to dobrze czy źle... mnie film (Avalon), po odcięciu polskich motywów wydał się nawet fajny

_Nameless_

Dokładnie, wersja z angielskim dubbingiem to inny film :-D