PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=872790}

Nie oddychaj 2

Don't Breathe 2
2021
5,7 16 tys. ocen
5,7 10 1 15777
5,8 17 krytyków
Nie oddychaj 2
powrót do forum filmu Nie oddychaj 2

Po prostu idealne zakończenie. Wiecie, to nie jest film nakierowany na płytką rozwałkę, ale na coś co jest przy okazji fajnie opakowane emocjami. Liczy się po prostu dobra rozwałka, jakiej w dzisiejszym "nowym kinie akcji" widz, czyli "My", poszukuje właśnie czegoś oryginalnego. Ale nie tylko forma w tym filmie jest ciekawa, ale właśnie kibicowanie bohaterom, za których najzwyczajniej w świecie trzymamy kciuki. Film jest lekki; tzn. przyjemny w oglądaniu, bo jeśli obejrzało się pierwszą część, to tutaj te emocje są bardzo... "brutalne" i nie tylko o sceny tu chodzi. Dla mnie film na plus. Świeże podejście do tematu. Fajny pomysł (szczególnie końcowy. Bo ile by można przy tym pomyśle, co część serwować ten sam motyw?). A końcowy motyw jest idealnym przejściem do kolejnego rozdziału i bardzo dobrze, że się z tym nie rozwlekali...bo wierzcie mi, tak film został nakręcony, że ślepiec będzie nam towarzyszył również w kolejnych częściach, gdy tylko spójrzmy być może na już wyrośniętą Phenix? Ktoś miał fajny pomysł i myślę, że fajnie go zwieńczy niczym w "John Wick".

ocenił(a) film na 10
veteranos88

Zgadzam się w 100 procentach. Świetny, to nie kino ambitne, ale film akcji podszyty moralnymi pytaniami, świetnie zrobiony, zmontowany, powiew świeżości. Scena finałowa palce lizać.
Ogląda się z wypiekami na twarzy, zero nudy, trochę nieprzewidywalny, dla mnie po prostu znakomite nowoczesne kino akcji. Jedynki jeszcze nie widziałem, ale po tym na pewno szybko obejrzę.