PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726369}

Nie otwieraj oczu

Bird Box
2018
6,3 125 tys. ocen
6,3 10 1 124853
5,2 24 krytyków
Nie otwieraj oczu
powrót do forum filmu Nie otwieraj oczu

Było ich tak wiele. Od sceny przed domem gdzie Samarytanie w oklepany sposób ratują się ucieczką do domu przyszłych ofiar, po rodzące jednocześnie kobiety (żenada wszechczasów). Ciężko wybrać, która scena była, tą "naj, naj". Ogólnie cały film, to oklepany, nie spójny gniocior.

smaluu

Z opinią o filmie się zgadzam, jest żenujący, dodam jedynie, iż "niespójny" piszemy łącznie, a "wszech czasów" oddzielnie...

ocenił(a) film na 1
eltoro10000

Musisz popracować nad sobą.

smaluu

Ja cały czas pracuję. I tobie polecam.

ocenił(a) film na 1
eltoro10000

Z tego co wiem , zdania nie zaczyna się od " i " . )

scricxovan

Może na tej lekcji byłeś chory i pozostałeś niedouczony.

ocenił(a) film na 2
smaluu

Krótko mówiąc kolejne gówno NETFLIXA!!!!

ocenił(a) film na 1
slobi

;d

ocenił(a) film na 5
smaluu

Dla mnie jazda nieautonomicznym samochodem po omacku bije rekordy naiwności.

ocenił(a) film na 8
smaluu

Taka ocena to żadna ocena, argumentacja na poziomie przedszkolaka.
Nie zrozumiałeś (aś) filmu, a to już inna rzecz.

ocenił(a) film na 5
amopeliculas86

a co tu można rozumieć? jak mnie wnerwia jak ktoś nie zgadza się z krytyką innej osoby " nie zrozumiałeś filmu"..no kurcze to żadna ambitna produkcja przecież...
Film ujdzie, dla mnie zupełny przeciętniak
gdyby tak dopieścić to wszystko co razi jak bieganie po lesie na czuja idealnie nie wpadając w drzewa, jak jazda autem bez "paczenia"..jak wypadające dzieci z łódki w rwącej rzece a jednak cudownie wszyscy dają radę...( już mogli zrobić mniej wymagającą tę rzekę to by naprawdę było to bardziej realistyczne) więc gdyby to ciut dopieścić to naprawdę ocena wg mnie byłaby wyższa...a tak..średnio na jeża i ujdzie w tłumie:)

ocenił(a) film na 1
amopeliculas86

Ok. To więc uważam, że Netflix próbuje ukraść kawałek tortu wstrzeliwując się ni to filmem,a może w zamyśle miał być to serial (o tym za moment) w kasową modę na filmy typu "Ciche miejsce" (a raczej płynąć na sukcesie tego pomysłu). Rozwijając myśl, odnoszę wrażenie, że "Nie otwieraj oczu' w zamyśle był kręcony jako serial, no wiesz ten ratunek u Azjaty w domu i podana na tacy ekipa do pojedynczych mordów tajemniczego spojrzenia, akcja z kobietą rozwalającej sobie łeb o szybę. To szło pociągnąć na kilka sezonów.

ocenił(a) film na 1
smaluu

A mnie zastanowiło co się stało z tą parą ćpunów co wzięli sobie autko i odjechali w nieznane :)
Obstawiam piąty zmysł :D

smaluu

A co jest dla ciebie tą żenadą? Rodzące razem kobiety są zjawiskiem naturalnym (reakcja na silny stres i hormony, nawet synchronizacja okresu w grupie kobiet się zdarza w naturze). Jacy Samarytanie? Tu nie było żadnych i raczej wyraźnie było pokazane, że każdy walczył o przetrwanie. Jedna z pierwszych scen, to była ta, gdzie przypadkowi ludzie uciekali do najbliższego budynku. Mieli biec na drugi koniec miasta? Odpowiadając na inny komentarz: kadetka i handlarz próbowali uciec autem, a ich dalsze losy były nieznane. Prawdopodobnie zginęli.

ocenił(a) film na 2
phaphick

Żenadą jest każda kolejna scena od momentu wejścia bohaterów do domu. Gdybym miał wypisać wszystkie debilizmy, musialbys to czytac tak samo dlugo. jak dlugo trwal film. Odnoszac sie do Twojego komentarza: Tak! 5 minutowe sceny porodu to zenada. Porody potrafia trwac po 12 h. Kto ja po tym porodzie pozszywal? Kto dzieciom zapewnil opieke lekarska? Kazda minuta tego filmu to debilizm. Mudzynek wsiada do nie swojego auta, na czuja wyjezdza tylem z nie swojego garazu i robi manewr nawrocenia i wyjazdu na ulice z nie swojego pojazdu. Taki manewr bylby trudny do wykonania dla wlasciciela, a co dopiero dla kogos kto robi to pierwszy raz. GPS pokierowal go pod same drzwi supermarketu... Demony sa niewidzialne, a rzucaja cien na przednia szybe auta. W ogole to pokaz mi supermarket ktory nie ma przeszklonego frontu. Ten z film mial drzwi i jedno zamalowane okno. 3 osoby nie moga zamknac drzwi od chlodni bo typ po drugiej stronie jest zbyt silny. Ksiazkowy mudzyn rozpedza sie niczym byk i daje rade... Dzizas. Nie chce mi sie nawet dalej. Ogladajac to mialem ochote wyjsc z domu i zobaczyc demona, zeby moje meki dobiegly konca. Film powinni puszczac wiezniom na przesluchaniach jako tortura psychiczna.

ocenił(a) film na 6
smaluu

Trochę słabo też z tą żyłką, że nigdzie i nigdy się nie zaplątała w tych gęstwinach.