PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=860997}

Niech się stanie

Come True
2020
6,0 2,3 tys. ocen
6,0 10 1 2316
6,2 9 krytyków
Niech się stanie
powrót do forum filmu Niech się stanie

Dałem 8 a normalnie bym nie dał... Pośród zalewu chłamu ten film dla mnie wybił się mocno. I dlatego taka ocena. Klimat, ujęcia, bardzo fajny zestaw kolorów, niesamowite wizje senne... Te rzeczy przykryły na tyle luki fabuły (a może raczej niedosyt - wątki, które mogły zostać ładnie rozwinięte i być pełne, a zostały bezpłodnie urwane).
Mocna uwaga do wszystkich planujących oglądanie - musi być dobre audio. W tym filmie dźwięk robi super wrażenie i świetnie uzupełnia obraz. Oglądałem go na leniwca z dobrym cabernetem w dłoni i bardzo polecam znajomym.
Fabuła nie jest głęboka, niektórzy mogą uznać zakończenie za przewrotkę 540stopni - ale i tak warto. Ja uprościłem sobie koniec, gdyż bez nadmiernego analizowania tak mogło po prostu być. To, co po drodze - zupełna fantazja. Mnie film ujął stroną wizualną i dźwiękową. Bardzo spodobała mi się główna rola Julie Sarah Stone. Troszkę żal, że Christopher Heatherington nie został rozwinięty... Tak czy owak - klimatyczny thriller z elementami horroru na spokojny wieczór przed spankiem. Gdyby miał większy budżet mogłobyć niesamowicie ku 10. Bardzo polecam.

ocenił(a) film na 7
Falkhor

Ale na co większy budżet? Bo od strony technicznej to ja nie wiem, do czego tu się można przyczepić...

ocenił(a) film na 8
kangur_msc_CM

W takowym sensie, że gdyby budżet był większy - świetnie podciągnęliby jeszcze efekty specjalne i stronę wizualną. Pewnikiem jest to kwestia gustu - po prostu w moim odczuciu można było zrobić to jeszcze lepiej. Ot, tyle.