PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=586390}

Niemożliwe

Lo imposible
2012
7,4 160 tys. ocen
7,4 10 1 160301
6,3 44 krytyków
Niemożliwe
powrót do forum filmu Niemożliwe

4/10

ocenił(a) film na 4

Nie podobał mi się. Spodziewałem się napięcia akcji, ale jakoś było ni jak.
Spodziewałem się filmu, który mnie wgniecie mnie w fotel, a tymczasem... wynudziłem się.

ocenił(a) film na 8
malone_lu

Ty tak na serio? Film na faktach, a Ty się czego spodziewałeś? Strzelanek? Pościgów? Ognistych romansów? Kuwra, człowieku... Co z Tobą nie tak?

ocenił(a) film na 4
sisteragent

Spodziewałem się lepszego filmu. Oglądałem już kilka filmów opartych na prawdzie i były zdecydowanie lepsze. Ten film według MOJEJ NIEZALEŻNEJ opinii raczej słaby.

ocenił(a) film na 4
malone_lu

Zgadzam się z malone_lu w 100%. Nie jestem fanką strzelanek, pościgów ani ognistych romansów ale w filmie musi być jakieś prowadzenie akcji a tu jest po prostu nudno. I nie wiem co ma do rzeczy to, czy film jest na faktach czy nie. Jest całe mnóstwo filmów na faktach, które wbijają w fotel a tu tego nie ma. Klimatu brak, dramaturgia - może 5, góra 10 minut w ciągu całości filmu. Nie rozumiem tak wysokiej oceny i takiego sukcesu tego filmu ale nikt nie powiedział, że tylko dobre filmy mogą odnieść komercyjny sukces. Nie wiem jak, z tak spektakularnej historii, można zrobić film bez dramaturgii i bez klimatu. Moja subiektywna ocena - 4.

ocenił(a) film na 4
Maggie_81

dzieki, bo już myślałem ze jestem jakiś inny ;)

ocenił(a) film na 9
Maggie_81

Boli że w obecnych czasach ukazanie prawdziwych uczuć w tak subtelny sposób jest nudne. Ale to tlumaczy sukces sukces takich gniotów jak "M jak miłość"

ocenił(a) film na 4
kszan201

Jak dla mnie okazywanie subtelnych uczuć w filmie katastroficznym jest po prostu nieprawdziwe. W sytuacjach zagrożenia życia własnego i nabliższych subtelne emocje nie funkcjonują, jedzie się wtedy na ekstremach. Kto ma przeżywać subtelnie emocje? Mąż poszukujący żony i dzieci, które zabrała fala tsunami czy chłopiec siedzący przy umierającej matce? Jest kino, które pozwala przeżywać subtelne emocje wypływające z ekranu i jest kino, które powinno kipieć od emocji. Nie wiem co ma do tego wszystkiego "M jak miłość" ale może moja niewiedza wynika z tego, że nie oglądam.

ocenił(a) film na 7
malone_lu

To polecam może 2012? ;)

ocenił(a) film na 4
ironioholiczka

Oj tam , 2012 to faktycznie film przeciętny i przesadziłem mocno z oceną, ale w kinie oglądało się go naprawdę dobrze. A notę wystawiłem zaraz po wyjściu z kina. Z perspektywy czasu i po obejrzeniu go w TV zdecydowanie niżej bym go ocenił. Ale mam zasadę - raz danej noty nie zmieniam :(. Poza tym to nie ma związku z wyżej krytykowanym filmem . O Kevinie nawet nie będę pisał :)

ocenił(a) film na 7
malone_lu

Żeby oddać prawdziwą atmosferę tragedii jaką spowodowało tsunami !? Toż to trzeba by było , na rzecz filmu, wywołać jeszcze raz to koszmarne zjawisko. Dobrze, że za zrobienie tego filmu wziął się Hiszpan i zrobił bardzo ciekawy film o rodzinie która miała to nieszczęście , że znalazła się w tym strasznym kotle. Oni, akurat, mięli to szczęście że się odnaleźli, a te dziesiątki tysięcy nieodnalezionych - zabitych !!!??? Nie ma tutaj jakiś wielkich fajerwerków aktorskich, bo to nie film akcji, ale Tom Holland rolę Lucasa, zagrał znakomicie. Chyba na życzenie amerykańców (ten kto płaci ma wymagania) Hiszpan zanadto roztkliwił się w końcówce filmu - ale nic to ! brawo!