PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597304}

Nienasycone

Wir sind die Nacht
2010
5,9 3,7 tys. ocen
5,9 10 1 3704
Nienasycone
powrót do forum filmu Nienasycone

Według mnie ten film jest rewelacyjny. Jestem naprawdę zaskoczony, że to jest tak dobry
film. Ma swój klimat. Moim zdaniem, to produkcja na podobnym poziomie co "Wywiad z
wampirem".

ocenił(a) film na 4
rl89

moim zdaniem nie, ja oceniłam go na 5/10 i uważam, ze jest za słaby ,żeby go porównywać do wywiadu z wampirem. dla mnie sam temat jest dość oklepany a film bardzo przewidywalny i 2 min po tym jak film się skończył zapomniałam o nim. uważam, ze jest dla nastolatków i fanów Zmierzchu oraz może pamiętników wampirów. ocenienie go jako rewelacyjny jest dużym przegięciem.

TrafionaPanna

Zgadzam się z przedmówcą

ocenił(a) film na 8
TrafionaPanna

Dzięki muzyce ten film bardzo utkwił mi w pamięci. No może faktycznie, 9 to przesada. Ale 7-8 to jest ok :)

TrafionaPanna

och nie obrażaj mnie ! To jest film za trudny dla fanów tandety marki Zmierzch :P To, że ty tak szybko zapominasz o filmie po obejrzeniu nie znaczy, że jest kiepski :P:P A dla mnie to właśnie "Wywiad" był słaby jak cholera (porównując do powieści).

rl89

Zgadzam się, ze to bardzo dobry film, ale nie porównywałabym do "Wywiadu". Raz, że Wywiad to ekranizacja, dwa dla mnie "Wywiad" był kiepski (książka świetna, a film im nie wyszedł i ten Criuse okropny :P), trzy za dużo różnic jest w fabule.

ocenił(a) film na 4
pixi222

dla mnie Nienasycone to film dla nastolatków i zdania nie zmienię, ten film jest zbyt infantylny, film powstał w 2010 a w ostatnich latach bardzo modny jest motyw wampirów i miłości między wampirem a zwykłym śmiertelnikiem.
każdy ma sam ocenia filmy, ale "wywiad z wampirem" miał nominacje do Oscarów i złotych globów a według mnie to coś znaczy.

TrafionaPanna

Infantylny, ale na poziomie, co nie powiem o Zmierzchu :P Infantylność tu wcale nie jest wadą. To jest poza tym film czysto rozrywkowy, więc do filozoficznych rozmyślań skłaniać nie musi ;)
Akurat Oskary już od dawna są niezbyt dobrą miarą jakości filmów. Poczytaj, jak wygląda wybieranie i nagradzanie przez akademików. Głowa boli, jak się czyta, o tym, że ludzie głosują, a filmów nawet nie obejrzeli...
Ja nie porównuję Wywiadu z tym filmem, bo jak pisałam to bez sensu. A "Wir sind die Nacht" w ramach rozrywkowego kina europejskiego wypada bardzo dobrze.
PS
Wiesz, są filmy dla nastolatków o niebo lepsze od co niektórych dla dorosłych.

użytkownik usunięty
pixi222

Nie dziwie się że dla ludzi epoki MTV POLSKA I VIVA POLSKA, funek sagi ŚWIT ten film jest infantylny bo kochają emo-wampiry. W ogóle nazywanie tego filmu horrorem to jakiś żart chyba? Nie dziwi mnie niska ocena skoro Panowie redaktorzy na takich portalach to wtórni analfabeci lub niedoszli absolwencji filmówek. Tym bardziej opinia dzieci neostrady mało mnie interesuje, poza tym orginalny tytuł tego filmu to JESTEŚMY NOCĄ a nie NIENASYCONE!

Do mnie to ostatnie zdanie ? Oj pomyliłeś się :P
Zgadzam się. Ktoś pomylił gatunki, ale to nie redaktorzy filmwebu. Tłumaczenie tytułu to wina polskich dystrybutorów filmu, a nie portalu, bo tu tylko się dodaje tytuły, jakie ustalą dystrybutorzy. Redakcja sobie sama nie może tłumaczyć.

użytkownik usunięty
pixi222

pixi222 pisałem bardzo ogólnie ale jak mawia przysłowie uderz w stół...
Poza tym jacy dsytrybutorzy Ci z filmwebu?
Film leci już od paru dni na Ale Kino i Ale Kino HD na kablówce UPC i ma tytuł orginalny, cytuje JESTEŚMY NOCĄ!
Pozdrawiam.

Trzeba było odpisać osobie, która zjechała ten film :P
dystrybutorzy filmu w Polsce = firmy, które go w Polsce udostępniają do kin, na DVD itp. ;) Oni ustalają polskie tytuły. Rozumiemy się ? ;) Telewizja często tworzy własne wersje tytułów... A na filmwebie weryfikatorzy chyba ze złotą główką mogą dodać wszystkie wersje tytułów polskich. Możesz któremuś zgłosić ten tytuł z linkiem do tych telewizji, gdzie podali takie tłumaczenie...

użytkownik usunięty
pixi222

pixi222 dziecko drogie naucz czytac sie ze zrozumieniem jak chcesz w ogole co kolwiek w przyszlosci do mnie odpisywac kpw?
Nie dystrybutorzy ale Panowie redaktorzy z filmwebu ustalili taki tytul, w telewizji jest emitowany pod orginalnym tytulem WIR SIND DIE NACHT tlumaczone poprawnie na JESTESMY NOCA. Ten sam film na portalach takich jak Pirate Bay i polskich torrentach ma polska nazwe JESTESMY NOCa wiec nie wiem skad im sie wzielo to NIENASYCONE? Bez komentarza ale czasem reaguje na brednie jakie tu wypisuje sie i teraz zaczynam tego zalowac...

Chłopcze łopatologicznie ci próbuję wytłumaczyć. A ty dalej brniesz w nonsens. :/
Redakcja filmwebu sama sobie nie wymyśla tłumaczeń tytułów !! Bierze się je z oficjalnych polskich stron filmów, czy dystrybutorów kinowych lub wydających od razu DVD. A telewizja daje wielu filmom inne tytuły niż spotykane na filmwebie :P
http://www.empik.com/nienasycone-gansel-dennis,p1053179387,film-p - oficjalne DVD tytuł "Nienasycone".
Porównujesz poważny portal filmowy z PIRACKIMI stronami do ściągania filmów ? wtf ?
Zanim oskarżysz kogoś o brednie sprawdź, co sam wypisujesz :P

PS
Widzę, że nic nie dodajesz na filmweb. To się nie dziwię, że ciebie dziwią oczywistości tego portalu. ;)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ja mam 22. Ty mi cały czas z tym dzieckiem wyjeżdżasz, więc nie dziw się, że się odwdzięczam. Poza tym oglądam głównie online i w TV.
Ad. 2. Przecież JA ci właśnie wytłumaczyłam, że to dystrybutorzy ustalają tytuły, a na filmwebie się właśnie dodaje je od nich.
Ad. 3. Też ubolewam, że na filmwebie za dużo jest spamu w komentarzach i trolli. Wg ciebie ZASADY filmwebu to debilizm ? Ciekawe...
PS
Skąd żeś wymyślił, że ja się uważam za krytyka ?! To bzdura i to bezkresna.

użytkownik usunięty
pixi222

"Nie chce mi sie z Toba gadać"

ach szkoda :P