Nie spodziewałem się po tym filmie zbyt wiele. Sądziłem że dostanę jakąś marną budżetówkę przepełnioną kiczem i marnym aktorstwem, a tu takie miłe zaskoczenie!
Film świetny! Bardzo ciekawe ujęcia i praca kamery, dobrzy aktorzy, ciekawa historia, dopasowana muzyka. W sumie jedynym minusem tego filmu jest to że kończy się zbyt szybko :P Fajnie było by zobaczyć więcej scen z nocnym życiem wampirzyc :)
Na prawdę polecam (tylko nie z dubbingiem bo jest tragiczny!)
zgadzam się, mnie również film bardzo pozytywnie zaskoczył ; )
Podoba sie mi fabuła, wreszcie coś orginalnego chociaż każdy film z udziałem wampirów jest do siebie podobny.
Osobiście oglądałam film z napisami i nie moge narzekac, nie wiem tylko czy film jest orginalnie po niemiecku, bo na taką wersje trafiłam .. xd
Zgadzam się z powyższymi komentarzami, film świetny jeden z lepszych o wampirach jakie widziałam... Nie wiem jednak jaki jest lektor - oglądałam z napisami... Boskieee... Tylko szkoda, ze skończyło się w takim momencie... Lena przemieniła Toma, czy pozwoliła mu żyć? Gdzie uciekli? 8/10... :*****
zastanawiałam się nad tym samym, na początku chyba chciała go ugryzc, ale w koncu nie wiadomo ;]