PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=443610}

Niepowstrzymany

Unstoppable
2010
6,9 61 tys. ocen
6,9 10 1 61100
5,9 15 krytyków
Niepowstrzymany
powrót do forum filmu Niepowstrzymany

Ten film to istna tragedia! Jak taki badziew można było nakręcić i ocenić na 7,4 pkt?!
Ja na miejscu Denzela to bym chyba umarł ze wstydu, że zagrałem w takiej szmirze!

ocenił(a) film na 4
BogoWroc

Nareszcie ktoś rozsądny... Już myślałam, że to ja jestem nienormalna i nie potrafię doszukać się w tym filmie niczego wartościowego... "Niepowstrzymany" to totalna klapa, niestety. Banał, bajka i nic poza tym. Nuda jakich mało.

ocenił(a) film na 8
kkarolinkka2

"Kurka wodna" jak to mówią w klasykach !! po co ludzie chodzicie na film rozrywkowy po którym wiadomo czego można się spodziewać "nic z niego nie wynosicie" a potem narzekacie ze totalna klapa banał bajka itp itd czy każdy film musi dać przysłowiowego kopa po szarych komórkach aby się na nim świetnie bawić ?? Wydaje mi się ze jednak nie. Film jest zrealizowany bez zarzutu pod względem technicznym zresztą jak to u Scotta bywa , zdjęcia również rewelacyjne , zdjęcia na przyzwoitym poziomie muzyka dobrze zawiązuje się z akcją . Powtarzam to jest kino czysto rozrywkowe przy akurat którym nie trzeba wysilać mózgownicy .Świetnie się na nim bawiłem ze znajomymi i również oni mieli podobne odczucia może trzeba było wybrać "Zakochanego wilczka " i wtedy coś byście z niego wynieśli

ocenił(a) film na 8
misiek7_2

pewnie okulary 3d z kina :D

ocenił(a) film na 8
dozorca_wapnia

dobre dobre !!!

ocenił(a) film na 1
misiek7_2

film poprostu tragedia a obejrzalem go dlatego ze na filmweb nota byla powyzej 7... brak slow debilny film dla wlasnie takich widzow....

ocenił(a) film na 7
marekk871

Kompromitacja widzów, którzy nie rozumieją o co chodziło i się obrażają na film akcji. Tony Scott i Denzel Waschington nie zrobili razem złego kina.

BogoWroc

tez myslalem, ze bedzie to dobre kino, niektorzy pisali film w ktorym caly czas jest akcja napiecie, ale moze nie patrzyli na ten film, film porazka i tyle niedorzecznosci, ten film nie powinien powstac gdyz ten pociag powinien byc zatrzymany bardzo szybko, poczawszy od tego maszynisty ktory powinien uczepic sie pociagu i dojsc do maszynowni i go zatrzymac, a on odszedł jakby mu autobus uciekl, zamiast alarmowac w momencie o tym incydencie to on sobie chyba jaj robil, ehhhhh nie ma co gadac bo film idiotyczny i poprostu głupi

użytkownik usunięty
BogoWroc

UWAGA MAŁY SPOILER!!! Jestem tyle co po seansie i przyznaję że tak niedorzecznego i głupiego filmu dawno nie widziałem. Film tylko mnie zirytował. Nota powyżej 7 jest bardzo zawyżona. Widocznie ludzie potrzebują takich szopek. Film niby oparty na prawdziwej historii a tak nieprawdopodobne rzeczy jakie tam wyprawiano przechodzą wszystko. Szkoda że na konno nie gonili tego pociągu :) byłą przecież okazja ;p Czemu nikt nie przeskoczył z tej pierwszej lokomotywy która była bardzo blisko i taki skok byłby banalny a jakiś czas później wchodzą w zakręt "na 2 kółkach" ... Takich akcji jest aż za dużo. Spodziewałem się czegoś bardziej realistycznego. Cóż może innym razem. Co do samej gry aktorskiej to nikt nie zachwycił. Zresztą dużego pola do popisu nie było. Polecam film osobą lubiącym banalny heroizm z amerykańską flagą w tle. Jak dla mnie mocne 2 ...

ocenił(a) film na 1

haha! Jak najbardziej się zgadzam! pisałam to już w innym poście ale pozwolę sobie powtórzyć - po pierwsze to powtórka "Speed" tylko, że tu mamy pociąg a nie autobus, no i nie ma tej badziewnej hollywoodzkiej otoczki – romans, pocałunek, uśmiechnięte twarze na końcu, - nie, sorry, są! poza tym jest jeszcze gorsza odsłona Hollywoodu w tym filmie, typu „jestem bohaterem, poświęcę się dla sprawy, być może zginę, ale uratuję niewinnych”, no i jeszcze kicz nad kiczami, za który należy się złota malina – mają zatrzymać rozpędzony pociąg, który może zabić ich i wielu innych ludzi a ci sobie gadają o problemach z kobietami!!! Szkoda, że jeszcze tam piwka nie mieli w tym pociągu i telewizora w którym dziwnym trafem by leciał jakiś mecz! ble!! Myślałam, że zwymiotuję od tego wszystkiego!!! Co za badziew! Do kitu! Moja ocena – 1/10!