PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401436}

Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161223
6,2 61 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Dobrze, że w tym filmie wystąpi Gwen Stacy. Przynajmniej fabuła będzie bliższa komiksowi. Jestem na tak, jeśli mowa o Jaszczurze jako przeciwnikowi Spidermana. Ale bardziej bym widział w tej roli Zielonego Goblina. Oby tylko nie zrobili z tego gniota dla dzieciaków. Gdyby mieli zrobić następne (wiemy, że raczej tak będzie) to chciałbym zobaczyć:
- w 2 części Zielony Goblin (najprawdopodobniej pojawi się i uśmierci Gwen Stacy)
- w 3 części Venom (mój ulubiony przeciwnik Spidermana; spaprał go Sam Rami) + może syn Zielonego Goblina
- w 4 części znów Venom i Carnage + ewentualnie Czarna Kocica (jako Felicja Hardy; zbyt duża ilość przeciwników szkodzi)
- w 5 części oczywiście Czarną Kocicę jako allla ukochaną Spidermana (Mary Jane zawsze mnie irytowała)+ jakiś przeciwnik (tutaj wybór ogromny)
Podoba mi się, że reżyser zaznajomił się z postacią Petera Parkera, i wie, że jego pierwszą dziewczyną była Gwen Stacy ( ta co miała później dzieci z Zielonym Goblinem...), a nie Mary Jane. Sam Rami wolał wszystko streścić i dać Gwen w 3 części.
A jak wam się widzi nowy Spiederman??? Kogo chcieliście by zobaczyć w następnych częściach??? (nie oszukujmy się, oni zrobią następne części, to tylko kwestia pieniędzy)