Czy popełniono błąd omijając Carnega(sorry jak źle napisałem)czy może Lizard to ten na kogo liczyliście kogo wolelibyście w tej części wybranego lizarda czy może pominiętego carnega ? (ja osobiście cieszę się z Proto-Goblina)
Chyba dobrze, że nie było Carnage. Umieszczanie w filmie o takiej kategorii wiekowej psychopatycznego mordercy, który swego czasu w komiksie zrobił prawdziwą rzeź nie wyszłoby raczej najlepiej.
Jeśli Carnage, to najpierw musi być Venom. W trzeciej, czwartej, piątej częsci prosze bardzo.
p.s Joker też był psychopatycznym mordercą i w "Dark Knight"cie dawał popis swojej profesji. Pomimo tego film był dla dzieci, a podobizny Jokera moglismy znaleźć w gumach do żucia i płatkach Nestle ;) . Tak więc myślę, ze Carnage nie jest na całkiem straconej pozycji, tymbardziej, że wg zapewnień twórców nowa seria SM ma byc bardziej serio i na poważnie, tak jak trylogia "Dark Knight" w stosunku do burtonowskich Batmanów
No w sumie racja. Jak trochę poczytałem to się okazuje, że w serii Ultimate, na której to podobno ma opierać się ta nowa produkcja SPOILER SPOILER to właśnie Carnage unicestwił panią Gwendoline więc faktycznie wszystko możliwe.
"Jeśli Carnage, to najpierw musi być Venom. "
Nie musi być. W Ultimate pierwszy Carnage był istotą, stworzoną z krwi Petera, a drugi klonem Gwen Stacy (potem została oczyszczona przez Venoma i aktualnie żyje z Peterem, będąc do niedawna jego dziewczyną). Cletus Cassidy też istnieje w tym świecie, ale jest zwykłym bandytą (jego nazwisko pojawiło na ekranie komputera policyjnego na jednej ze stron w komiksie).
Mój pomysł na dalsze filmy.
Carnage powinien pojawić w drugim filmie, gdzie tak jak w Ultimate powstaje ze zmutowanej krwi Petera (udział Connorsa, z którym bohater tworzył szczepionkę na raka) i zabija Gwen, po czym sam zostaje zabity przez Petera. Przy okazji pojawia się MJ, która wspiera Parkera po śmierci dziewczyny.
Trzecia części to Ultimate Clone Saga. Pojawia się trochę klonów, w tym Spider-Woman, Kaine oraz Carnage 2, będący klonem Gwen Stacy. Głównym wrogiem mógłby zostać np. Miles Warren aka Jackall (odziedziczył po Connorsie próbki krwi Spider-mana). W finałowej walce z nim na moście MJ ginie, Peter pokonuje Jackalla i wiąże się z klonem Gwen/Carnagem 2. Mamy zaskoczenie i niejednoznaczny Happy End :)
Coś takiego było, ale zawsze może być to mieszanina krwi Connorsa i Petera, aby usprawnić fabułę. Wszyscy byliby ze sobą powiązani, przy maksymalnym uproszczeniu tak jak w Ultimate.
connorsa i petera? to już lekko naciągane, z resztą jeśli to film realniejszy jak u nolana, to w drugiej części będzie green goblin, wtedy można dać coś związanego z venomem, i w 3 części dać venoma. Bo sorry ale temat jest bez sensu a krew petera z connorsem, to taki przykład jakbym ja napisał np że peter wyciąga kozę z nosa, koza ewoluuje w symbiot itp. besensu? xD tak jak twój pomysł ;D