co lepsze, wygląda to tak jakby na niebieski strój naszyto czerwone elementy, a buty był zrobione z jakichś sportowych a to oznacza jedno to jest w zasięgu do zrobienia dla petera parkera, więc nie będzie tak jak u raimiego że kostium się pojawił i... i już.
Trochę zaczyna mi się kojarzyć z Kick-Assem. Spidey nie posiada tu muskulatury typowej dla super bohaterów. Prawdopodobnie nie będzie tez wykonywał tak spektakularnych ewolucji w powietrzu, jak w komiksie, czy w filmie, bo pewnie nie będzie miał też tyle siły (przynajmniej tak wygląda). Strój prezentuje się słabo, ale z drugiej strony wygląda tak, jakby jakiś dzieciak sam go sobie zrobił, co pewnie było zamierzeniem scenarzystów. Marc wyraźnie poszedł w innym kierunku niż Raimi. Raimi stawiał na super moce i komiksową estetykę. U Marca widać hiperrealizm - na zdjęciach Spider-Man jest chudy, brudny, mokry itp.
A te namalowane muskuły, szczególnie na nogach, wyglądają trochę zabawnie. :P Kojarzą mi się z parodiami 300, gdzie ktoś flamastrem rysuje sobie kaloryfer na brzuchu. :P
Super już nie mogę doczekać się nowego Spider-Mana nie rozumiem ludzi którzy narzekają kostium wiadomo musi być inny niż z trylogii Ramiego a założę się właśnie założeniem reżysera miało być żeby kostium był bardziej realistyczny niż kostium od Raimiego
to zdjęcia zza kulis, widzieliśmy oficjalne? było ok, fajne barwy, tutaj raz wygląda dobrze a raz słabiej bo w końcu chodzi to reżyser kręci film tak aby wszystko wyglądało jak najlepiej, jeśli chodzi o wygląd to jest to naciągane że musi być koniecznie przypakowany aby był silny, w komiksach zawsze jest to przerysowane te kaloryfery itp, teraz jest moda na takich właśnie patyczaków.
LUKER87 będzie wykonywał ewolucje, w końcu posiada siłę udźwigu i sły około 15 ton nawet do 25 w ekstremalnych sytuacjach.
tak jak mówię, oceniam grę i ogólnie film, a nie to że główny bohater nie jest umięśniony, hello, ona ma filmie 16 lat około? więc?
Scottpilgrim zgadzam się z tobą poza tym Garfield mówił o jego masie ciała powiedział że Spider-Man to nie Supermen - i zgadzam się z nim kto powiedział że Peter Parker to jakiś przypakowany twardziel ? przecież film będzie wzorowany na Ultimate a tam nie był pecjalnie przypakowny link: http://scifipulse.net/wp-content/uploads/2010/12/USM104VAR.jpg
Z oficjalnych zdjęć widziałem tylko jedno - to, które jest teraz okładką filmu. Są jakieś inne?
Co do muskulatury, to jednak będę się upierał, że ta siła 15 ton musi gdzieś być. :P Pewnie zwiększyła mu się bardzo gęstość mięśni, ale to też jakoś tego nie widać. U Raimiego podobało mi się, jak budowa ciała Petera się zmieniła po ugryzieniu pająka i to fajnie wyjaśniało jego siłę. Ciekawe, jak będzie w tym filmie.
Ja w filmach o super bohaterach, które w dodatku są adaptacją komiksu, nie oceniam tylko gry, ale również to, jak przeniesiono do filmu inne aspekty. Osobiście uwielbiam to, jak dokładnie udało się zrealizować ruch Spider-Man'a w wersji Raimiego, szczególnie w drugiej i trzeciej części filmu. Wygląda bardzo naturalnie, nie nagina za bardzo fizyki i jest po prostu piękny.
uwielbiam stare spider-many ale:
1. strój zbyt idealny.
2. każdy wróg na końcu się okazuje dobry tylko po prostu miał zły dzień i nie był sobą.
3. zbyt dużo efektów gdzie spidey jest sztuczny
4. sceny gdzie spidey strzela chyba w niebo i chwyta się chmur.
5. w trzeciej części już peter raczej nie ma takiej muskulatury wręcz jest trochę pulchniejszy w torsie.
6. komiks to komiks i rządzi się własnymi prawami, to samo jest z wyrzutniami, jest kilka albo jeden mały pojemniczek i z niego wylatuje od groma sieci, batman u nolana choć realny to jednak maluje oczy żeby było tylko widać tzw biel, tak jest i tego się nie zmieni. Parker nie będzie wyglądał jak superman, bo po 1 ma 16 lat, po drugie wyglądał by nienaturalnie, andrew garfield ma ten fart że ma idealną sylwetką spider-mana z ultimate, jest wysoki dosyć i bardzo szczupły, wygląda wtedy bardzo chudo, ale to jest właśnie fajne, taki mały heroes, kładzie bez problemu jakichś mięśniakó, na to się po prostu przymyka oko i tyle.
Z tego co wiem żadnych więcej oficjalnych zdjęć nie ma jestem bardzo ciekaw jak przedstawią przeciwników Spider-Mana czyli Lizarda i Proto-Goblina mogli by już zapodać jakieś foty szkoda że jeszcze nie ma / :
proto goblina nie będzie, wiadomo tylko że ktoś kto się nazywa podobnie jak alter ego proto goblina który jest mało znaną postacią, będzie występował raz w scenie akcji i tyle, nikt nic nie mówił o proto goblinie, tylko lizard jest pewniakiem.
no właśnie też myślę, mogą zrobić dobrą charakteryzację i resztę np mimike to cgi, albo pójdą na całość, cały w cgi .
w grze spider-man był 2 razy większy od spideya, był potężny jeśli tak będzie w tym filmie to będą dobre pojedynki.
http://comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=29385 nowe fotki, widać o jaką scenę wcześniej chodziło i jest to dość efektowne xD
Co raz bardziej mi się to podoba :D Ten film może być naprawdę niezły, jeśli go nie spieprzą
to co dał link scottpillgrim http://comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=29385 i na końcu zdjęciu jest dwóch spider-man, więc po co? ;////
Przepraszam za niezrozumiałą treść. Chodziło mi, że po co dwaj spajdermów? przecież pokazywane zdjęcie http://comicbookmovie.com/images/users/uploads/10300/spi9.png
Mi ogólnie się podoba kostium itp ale mimo to po co w masce dziury na oczy. Tak naprawdę żeby poszywać maskę i szkiełka do okularów przeciw słonecznych nie trzeba dużych środków ani nie trzeba być geniuszem a przynajmniej lepiej by wyglądał i chronił oczy.
Dziury są po to aby lepiej widzieli np kaskaderzy podczas scen akcji albo huśtania się na sieci, w ultimate peter miał srebrno białe szkoło z tego co pamiętam, i jemu w kostiumie też czasem te szkoło wypadało xD
Mimo to kostium z dziurami wygląda leko śmiesznie ale tak to wygląda bardzo dobrze (te dziury i tak traktuje z przymrurzeniem oka bo wiem że to Ultimate i to zupełnie inna rzeczywistość)Może być naprawde dobry film.
Ale przecież tak nie będzie w filmie chodził, jeśli ci oto chodzi, to tylko dla wygody aktora i kaskadera.
No to w końcu mamy porządnego newsa: tytuł, strona i kolejne oficjalne zdjęcie Pająka:
http://uk.movies.ign.com/articles/114/1149570p1.html
To jest... zaje*iste! Nic innego mi do głowy nie przychodzi, żaden synonim słowa fajne nie określa tego stroju tak trafnie. Zmieniam zdanie, idę na ten film do kina! Choćby tylko dla stroju.