Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

http://comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=29362

scottpilgrim

co lepsze, wygląda to tak jakby na niebieski strój naszyto czerwone elementy, a buty był zrobione z jakichś sportowych a to oznacza jedno to jest w zasięgu do zrobienia dla petera parkera, więc nie będzie tak jak u raimiego że kostium się pojawił i... i już.

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

Trochę zaczyna mi się kojarzyć z Kick-Assem. Spidey nie posiada tu muskulatury typowej dla super bohaterów. Prawdopodobnie nie będzie tez wykonywał tak spektakularnych ewolucji w powietrzu, jak w komiksie, czy w filmie, bo pewnie nie będzie miał też tyle siły (przynajmniej tak wygląda). Strój prezentuje się słabo, ale z drugiej strony wygląda tak, jakby jakiś dzieciak sam go sobie zrobił, co pewnie było zamierzeniem scenarzystów. Marc wyraźnie poszedł w innym kierunku niż Raimi. Raimi stawiał na super moce i komiksową estetykę. U Marca widać hiperrealizm - na zdjęciach Spider-Man jest chudy, brudny, mokry itp.

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

A te namalowane muskuły, szczególnie na nogach, wyglądają trochę zabawnie. :P Kojarzą mi się z parodiami 300, gdzie ktoś flamastrem rysuje sobie kaloryfer na brzuchu. :P

LukeR87

Super już nie mogę doczekać się nowego Spider-Mana nie rozumiem ludzi którzy narzekają kostium wiadomo musi być inny niż z trylogii Ramiego a założę się właśnie założeniem reżysera miało być żeby kostium był bardziej realistyczny niż kostium od Raimiego

buterfly

to zdjęcia zza kulis, widzieliśmy oficjalne? było ok, fajne barwy, tutaj raz wygląda dobrze a raz słabiej bo w końcu chodzi to reżyser kręci film tak aby wszystko wyglądało jak najlepiej, jeśli chodzi o wygląd to jest to naciągane że musi być koniecznie przypakowany aby był silny, w komiksach zawsze jest to przerysowane te kaloryfery itp, teraz jest moda na takich właśnie patyczaków.

LUKER87 będzie wykonywał ewolucje, w końcu posiada siłę udźwigu i sły około 15 ton nawet do 25 w ekstremalnych sytuacjach.

tak jak mówię, oceniam grę i ogólnie film, a nie to że główny bohater nie jest umięśniony, hello, ona ma filmie 16 lat około? więc?

scottpilgrim

Scottpilgrim zgadzam się z tobą poza tym Garfield mówił o jego masie ciała powiedział że Spider-Man to nie Supermen - i zgadzam się z nim kto powiedział że Peter Parker to jakiś przypakowany twardziel ? przecież film będzie wzorowany na Ultimate a tam nie był pecjalnie przypakowny link: http://scifipulse.net/wp-content/uploads/2010/12/USM104VAR.jpg

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

Z oficjalnych zdjęć widziałem tylko jedno - to, które jest teraz okładką filmu. Są jakieś inne?

Co do muskulatury, to jednak będę się upierał, że ta siła 15 ton musi gdzieś być. :P Pewnie zwiększyła mu się bardzo gęstość mięśni, ale to też jakoś tego nie widać. U Raimiego podobało mi się, jak budowa ciała Petera się zmieniła po ugryzieniu pająka i to fajnie wyjaśniało jego siłę. Ciekawe, jak będzie w tym filmie.

Ja w filmach o super bohaterach, które w dodatku są adaptacją komiksu, nie oceniam tylko gry, ale również to, jak przeniesiono do filmu inne aspekty. Osobiście uwielbiam to, jak dokładnie udało się zrealizować ruch Spider-Man'a w wersji Raimiego, szczególnie w drugiej i trzeciej części filmu. Wygląda bardzo naturalnie, nie nagina za bardzo fizyki i jest po prostu piękny.

LukeR87

uwielbiam stare spider-many ale:
1. strój zbyt idealny.
2. każdy wróg na końcu się okazuje dobry tylko po prostu miał zły dzień i nie był sobą.
3. zbyt dużo efektów gdzie spidey jest sztuczny
4. sceny gdzie spidey strzela chyba w niebo i chwyta się chmur.
5. w trzeciej części już peter raczej nie ma takiej muskulatury wręcz jest trochę pulchniejszy w torsie.
6. komiks to komiks i rządzi się własnymi prawami, to samo jest z wyrzutniami, jest kilka albo jeden mały pojemniczek i z niego wylatuje od groma sieci, batman u nolana choć realny to jednak maluje oczy żeby było tylko widać tzw biel, tak jest i tego się nie zmieni. Parker nie będzie wyglądał jak superman, bo po 1 ma 16 lat, po drugie wyglądał by nienaturalnie, andrew garfield ma ten fart że ma idealną sylwetką spider-mana z ultimate, jest wysoki dosyć i bardzo szczupły, wygląda wtedy bardzo chudo, ale to jest właśnie fajne, taki mały heroes, kładzie bez problemu jakichś mięśniakó, na to się po prostu przymyka oko i tyle.

LukeR87

Z tego co wiem żadnych więcej oficjalnych zdjęć nie ma jestem bardzo ciekaw jak przedstawią przeciwników Spider-Mana czyli Lizarda i Proto-Goblina mogli by już zapodać jakieś foty szkoda że jeszcze nie ma / :

buterfly

proto goblina nie będzie, wiadomo tylko że ktoś kto się nazywa podobnie jak alter ego proto goblina który jest mało znaną postacią, będzie występował raz w scenie akcji i tyle, nikt nic nie mówił o proto goblinie, tylko lizard jest pewniakiem.

scottpilgrim

A tego to nie wiedziałem a szkoda /: ale pozostaje jeszcze zagadka jak przedstawią Lizarda

buterfly

no właśnie też myślę, mogą zrobić dobrą charakteryzację i resztę np mimike to cgi, albo pójdą na całość, cały w cgi .

scottpilgrim

w grze spider-man był 2 razy większy od spideya, był potężny jeśli tak będzie w tym filmie to będą dobre pojedynki.

scottpilgrim

http://comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=29385 nowe fotki, widać o jaką scenę wcześniej chodziło i jest to dość efektowne xD

ocenił(a) film na 10
scottpilgrim

Co raz bardziej mi się to podoba :D Ten film może być naprawdę niezły, jeśli go nie spieprzą

deathmaster

Mi także coraz bardziej się oby tak ja mówi Deathmaster tego nie spieprzyli

scottpilgrim

to co dał link scottpillgrim http://comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=29385 i na końcu zdjęciu jest dwóch spider-man, więc po co? ;////

Bronkar

pytasz o co? o kaskaderów czy jak?

scottpilgrim

Przepraszam za niezrozumiałą treść. Chodziło mi, że po co dwaj spajdermów? przecież pokazywane zdjęcie http://comicbookmovie.com/images/users/uploads/10300/spi9.png

Bronkar

po co? jeden to może być andrew a drugi kaskader, bo to scena akcji z autem.

scottpilgrim

Mi ogólnie się podoba kostium itp ale mimo to po co w masce dziury na oczy. Tak naprawdę żeby poszywać maskę i szkiełka do okularów przeciw słonecznych nie trzeba dużych środków ani nie trzeba być geniuszem a przynajmniej lepiej by wyglądał i chronił oczy.

Kasia_stachowiak

Dziury są po to aby lepiej widzieli np kaskaderzy podczas scen akcji albo huśtania się na sieci, w ultimate peter miał srebrno białe szkoło z tego co pamiętam, i jemu w kostiumie też czasem te szkoło wypadało xD

scottpilgrim

Mimo to kostium z dziurami wygląda leko śmiesznie ale tak to wygląda bardzo dobrze (te dziury i tak traktuje z przymrurzeniem oka bo wiem że to Ultimate i to zupełnie inna rzeczywistość)Może być naprawde dobry film.

Kasia_stachowiak

Ale przecież tak nie będzie w filmie chodził, jeśli ci oto chodzi, to tylko dla wygody aktora i kaskadera.

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

No to w końcu mamy porządnego newsa: tytuł, strona i kolejne oficjalne zdjęcie Pająka:
http://uk.movies.ign.com/articles/114/1149570p1.html

ocenił(a) film na 10
Palpatine

To jest... zaje*iste! Nic innego mi do głowy nie przychodzi, żaden synonim słowa fajne nie określa tego stroju tak trafnie. Zmieniam zdanie, idę na ten film do kina! Choćby tylko dla stroju.

ocenił(a) film na 7
Palpatine

Wow, w końcu jakieś dobre zdjęcie. :D