Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

I niech teraz ci którzy tak jeździli po nowym kostiumie powie że ten raimiego był lepszy, a nowy tytuł to: THE AMAZING SPIDER-MAN!!!

Oto nowe zdjęcie spideya już po obróbce, i jak kostium hejterzy, jednak... eee.. ZAJEBISTY!!!

http://www.comicbookmovie.com/images/users/gallerypictures/24746L.jpg

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

Kostium widziany z bliska rzeczywiście nie jest taki zły, chociaż przypomina..., a z resztą sam zobacz ( http://i53.tinypic.com/2lbnw8x.jpg ). Tytuł trochę kłopotliwy, niby to ma być adaptacja Ultimate, a dali "The Amazing Spider-Man", czyli z głównego nurtu. Chyba wzorowano się na Hulku : "Hulk", później reboot "Incredible Hulk")

ash_williams85

Strasznie mnie irytuje że polakom się dogodzić nie da, mówiono o tym że inspirowano się ultimate, był różne ankiety i ludzie chcieli takiej nazwy, inspirowano się z ultimate że peter chodzi do szkoły, jest młody i nie jest taki frajerm itp, ale w ultimate na początku ejst mj a później gwen a tutaj jest tak jak w oryginale, z resztą spider-man jest amazing, więc nie można użyć sformuowania amazng? co by nie zrobili jest źle, kostium ma zajebisty design, styl, kolory i tak źle, ktoś gdzieś napisał, tytuł zły, oczy ma żółtawe też "tragedia" i na kostiumie zamiast pajęczyny jest wg nich kratka, tak więc co ni mieli zrobić? latające psie kupy wokół stroju? sorry ale wg mnie jest tu wykonana genialna praca, sam bym tego lepiej nie wymyślił, i takie coś moim zdaniem jest cool

scottpilgrim

Spodziewałem się fajnego efektu na szczęście się nie zawiodłem kostium naprawdę wygląda odlotowo !!!

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

@scottpilgrim, nie przesadzaj (tak w ogóle to nic nie napisałem o żółtych oczach i latających psich kupach wokół stroju, więc czego się mnie czepiasz stary :), ogólnie teraz widzę, że w tym filmie będzie potencjał. Lepszego kostiumu nie dało się zrobić, ten który przedstawiono trzeba zaakceptować taki jaki jest, tak jak było to z batsuit w "Mrocznym Rycerzu" - na początku wielu narzekało, potem mówiło, że jest zajebisty. Jedynie czego się martwię, to tego, ze będzie zbyt dziecinny. Jeśli będzie miał mroczny klimat - tym lepiej. Tytuł - niech będzie, był słabiutki "Hulk" z 2003, zrobili zajebisty reboot "Incredible Hulk" na podstawie komiksów ultimate i tutaj jest podobnie. Trudno było wymyślić bardziej oryginalnego tytułu.

Na początku cała idea rebootu była dla mnie poroniona, wolałem kontynuację starej serii, teraz się z tym pogodziłem i mimo mało zachwycających początkowych newsów sadzę, ze będzie miło się to oglądać. Tylko jedna rzecz - trzeba poczekać do pierwszego trailera i zobaczyć co z tego wyjdzie. Oby coś zajebistego. Pozdro.

ocenił(a) film na 7
ash_williams85

Ze mną było podobnie, jeśli chodzi o samą idę ponownego rozpoczęcia serii... Trudno mi to było zaakceptować. Ale z każdym nowym newsem coraz bardziej zaczyna mi się to podobać. Ostatnio z sentymentu włączyłem sobie moje ulubione fragmenty starego dobrego Spider-Man'a Raimi'ego i nie wiem czemu, ale teraz wszystkie błędy, te nie do końca realistyczne ruchy w niektórych miejscach dokuczały mi bardziej niż zwykle...

Jak myślicie, czy nowy Spider-Man dołączy do grupy Averengers? Byłoby fajnie zobaczyć go u boku Iron Mana, Hulka, Thora, czy Kapitana Ameryki. :) Podobno Spider-Man Raimiego nie mógł być dołączony, bo ktoś gdzieś tam wykupił do niego jakieś prawa i coś tam... Nie wiem dokładnie o co chodziło, ale podobno te prawa były do tego przeszkodą. Może teraz będzie to możliwe? Wie ktoś coś na ten temat?

LukeR87

scottpilgrim pamiętasz to jak mówiłem o dziurach w masce to trzyznaję się do błędu (ale i tak mówiłem że kostium zaje bisty)
i zauwarzyłem że jednak Spider-Man będzie chyba miał siecio splot (spójździe na jego nadgarstki) też zauwarzyliście te metalowe prostokąty.

Kasia_stachowiak

na kilku forum teraz drą łacha z tego żę ma tutaj żółtawe oczy na masce, i że kostium nie jest równy, i że na siłę dali ciemność aby przysłonić, niedociągnięcia, jak ktoś się chce dop******lić do czegoś to i tak to zrobi, co do kostiumu to może będzie osobno zakładany a nie jak u raimiego idealnie zrobiony i bez żadnych znaczeń że są buty są rękawice itp, a o żółtych, ash mówiłem w sensie do innego forum, znaczy ogólnie, dla mnie kostium zaj*bisty, o wiele lepsze barwy, cholernie estetyczny po prostu avesome FU**ING EPIIIIC!!!!!!

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

Mi też się nowy kostium nie podoba. W Spider-Man'ie Raimiego kostium wyglądał świetnie, ale wydawał się też trochę zbyt delikatny. Nowy kostium ma lepszy materiał, wygląda na bardziej wytrzymały, ale ma z kolei kiepski design i źle dobrane kolory. Dla mnie idealny byłby kostium zrobiony z podobnych materiałów, co ten nowy, ale z wyglądu bardziej podobny do klasyka, czyli tego co miał Peter w Spider-Man'e Raimiego...

LukeR87

Mnie się bardziej ten podoba, i to że "plecowe" logo jakby łączy się z tym z przodu, kolory właśnie epickie, takie zmatowione a jednak mocne, jak sobie dałem tą fotkę promocyjną z np promocyjną sm3, to jednak ten jest bardziej adekwatny do filmu, a tamten niestety zbyt idealnie odwzorowany, z resztą ja nie rozumiem dlaczego się tak to nie podoba ludziom, czy też fanom, w większości filmów zmieniają kostiumy bohaterów komiksów. Batman nigdy nie miał chociażby podobnej zbroii czy też kostiumu, w sm3, nie mieliśmy kostiumu black spideya, w iron manie zamiast oryginalnej zbroii i silver centuriona dostaliśmy na dzień dobry coś podobnego do extremis.

ocenił(a) film na 6
scottpilgrim

Po cholerę piszesz to co można przeczytać na głównej w newsach? o.O

katedra

Czy zauważyłeś geniuszu kiedy to napisałem a kiedy filmweb raczył dać taki news? odpisz i powiedz teraz czy jesteś debilem czy nie?

ocenił(a) film na 6
scottpilgrim

no dobra zobaczyłeś to gdzieś na jutubie i się podnieciłeś jak dziecko myśląc,że masz pierwszy newsa :)

katedra

ty jesteś normalny? zwracasz mi uwagę, nie masz racji a na końcu jeszcze dalej brniesz w gówno i mnie obrażasz? to jest forum o filmie który powstaje więc daje się newsy, i właściwie, tak podnieciłem się, jeśli np za jakiś czas wyjdzie trailer spider-mana albo nowego batmana to tak będę podniecony tym faktem, ty chyba nie znasz znaczenia słowa podnieta, chcesz być zauważony czy co?