Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Jednak trzeba wziąć po uwagę to ,że Spider-mana gra ktoś inny Tobey Maguire którego od razu
kojarzymy z Spider-manem.

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

To kwestia gustu. Mi bardziej podobał się ten Spider-man. Tobey był za sztywny. Z resztą w niewielu rolach mi on odpowiada.

ocenił(a) film na 5
Marti2013

to już twoja opinia:)

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

Poprzednie Spidermany lepsze? Dobry żart,Mary Jane i Peter,do kitu dobrani.W każdej części Mary Jane porywana,ileż można.Amazing jest bardziej wierny komiksowi...

ocenił(a) film na 5
kacperowski20

Bardziej podobała mi się ta wersja ,ale skoro przez parę lat ogląda się spider-mana z Tobeyem można się do niego przywiązać.

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

Ja jakoś nie mogłem się przekonać do Tobyego.Strasznie taki laluśkowaty i ta Mery Jane,ehh :D

ocenił(a) film na 5
kacperowski20

to już twoje zdanie

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

No pewnie,każdy ma swoje zdanie :) Emma w Amazing jest przepiękna,baa ona w ogóle jest piękna.Sam odtwórca roli Spidermana też jakoś się prezentuje i nie ryczy i nie jest ciapkowaty jak z poprzedniej serii :P

ocenił(a) film na 5
kacperowski20

Mary jest lepsza w Amazing ,ale jednak złoczyńcy byli stworzeni lepiej w Spider-Manie.

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

No może z tymi złoczyńcami masz rację.Jak czekałem w Amazing na LIzarda do liczyłem że będzie miał długi pysk,no ale jak wzorują się na Serii Ultimate no to wielu przeciwników pająka będzie inaczej wyglądało,choćby już Electro.Ale i tak fajnie wyszedł : )

ocenił(a) film na 5
kacperowski20

Ze złoczyńców w Spider-Manie wyszedł goblin miał najgłębszą osobowość .

ocenił(a) film na 8
niekrytymarcel

Zgadzam się,tylko tej jego pancerz https://www.google.pl/search?gs_rn=21&gs_ri=psy-ab&cp=9&gs_id=41&xhr=t&q=green+g oblin&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49478099,d.ZWU&biw=1600&bih=784&um=1&ie=UTF-8&hl= pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=eC7pUdatIYeR7AbmvYHYDw#facrc=_&imgdii=_&img rc=m4moKYZ61iZi_M%3A%3BLMjHZH_RZZzw4M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.comicvine.com% 252Fuploads%252Foriginal%252F11111%252F111112411%252F3184142-9964394288-250px.jp g%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.comicvine.com%252Fspider-man%252F4005-1443%252Fforums %252Fwhich-type-of-green-goblin-do-you-prefer-1478987%252F%3B250%3B320 lepszy byłby taki wygląd :P

ocenił(a) film na 5
kacperowski20

No chyba tak

ocenił(a) film na 9
niekrytymarcel

W Amazing nie było Mary Jane;) a Lizard moim zdaniem był całkiem ok.

ocenił(a) film na 5
Redrum

No tak ,ale i tak jest taka sama jak jej poprzedniczka Mary.

ocenił(a) film na 9
niekrytymarcel

Gwen jest pierwszą dziewczyną pająka i moim zdaniem nie są do siebie one w ogóle podobne.

niekrytymarcel

Poprzednie Spidermany to sito. Po tym spodziewałem się klimatu. Niestety takowego zabrakło. Historia opowiedziana chyba jeszcze banalniej niż Spider-Man jedynka ...

ocenił(a) film na 5
perun_6

Chyba trochę przesadzasz ,ale to twoja opinia.

perun_6

siedzieć i podziwiać efekty specjalne w 3D reszta to banał ale kogo to obchodzi w filmach takich jak ten?

Maxter69

Każdy ma prawo do własnego zdania. Mnie się bardziej podobał ten Spider-Man od poprzednich. Tamte wydawały mi się jakieś takie... bardziej dziecinne. Nie to, żeby ten był dużo lepszy pod tym względem, w końcu komiksy są tworzone raczej dla dzieci i nastolatków niż dla dorosłych... No ale ten film wydawał mi się mniej infantylny. Poprzednie dwa uważałam za dziecinne, choć oglądałam je, gdy byłam znacznie młodsza. Poza tym ten jest chyba silniej oparty na fabule komiksu. Nie podobała mi się tylko dziewczyna. Nie wiem, ile aktorka ma naprawdę lat, ale moim zdaniem wygląda na osobę zbliżającą się do 30-stki, a nie na nastolatkę...

ocenił(a) film na 7
sol4me

Aktorka grająca Gwen (Emma Stone) miała wtedy 22 lata, no i w sumie na tyle wygląda, jednak w filmie starali się ją odmłodzić. Mnie osobiście aż tak to nie raziło, dopiero teraz przyjrzałam się zdjęciom i w sumie masz trochę racji.

ocenił(a) film na 5
niekrytymarcel

Tobey Maguire - to dla mnie jedyny SpiderMan. Co do samych filmów to również wolę starsze wersje