Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Podróbka

ocenił(a) film na 4

podróbka - samo to słowo powinno mówić samo za siebie a mianowicie tandeta , niska jakość wykonania . Film to totalny nie wypał w porównaniu do oryginału to nie ma co mówić. Główny aktor - pasuje jak skarpety do szpilek, zresztą jaki tam aktor, wygląda i gra jak z amerykańskiej wersji "trudne sprawy". Pomijam że historia się dłuży jak cholera, a rozkręca jak pociąg PKP. I nie wiedziałem że Spiderman to Hulk w przebraniu - nie kontrolowanie siły, wyrywanie drzwi, łamanie na kawałki umywalke i to wszystko przez nadmiar siły ? tragiczne. Momentami te sceny ala parkour - no totalna komedia. Jedyne w tym filmie co jest lepsze od oryginały to dziewczyna Spidermana - wreszcie wygląda jak ładna dziewczyna i oczywiście jak w komiksie. Dla mnie film o Spidermanie zostanie tylko jeden ( a właściwie 3 części ) z Tobey Maquirem. The Amazing Spider-Man nie zachwyca niczym dosłownie, efekty są nawet gorszej jakości niż w oryginale z przed 8 lat. Poziom aktorski też równy podłodze. Dubbingu nie oceniam, gdyż oglądałem wersję z napisami, bo wiadomo jakie są dubbingi polskie w filmach ( nie bajkach ) - przypominają Pamietniki z wakacji, tylko że bez obrazu, sam dźwięk. 3/10

ocenił(a) film na 4
Beemka

I na dodatek sieć wypuszczana z przerobionych "zegarków" ... co to dorwał je z gadżetów z komiksu Kaczora Donalda ?

ocenił(a) film na 8
Beemka

A co lepsze było wypuszczanie sieci prosto z rąk, co było najgłupszą rzeczą w trylogii Raimiego? To było kompletnie niezgodne z jakimkolwiek kanonem.
Nie krytykuję w żaden sposób Twojej opinii, przynajmniej można przeczytać tutaj, co konkretnie Ci się nie podoba. Choć nie rozumiem czasem nadmiernej krytyki i swego rodzaju nienawiści do tej części. Tak zawsze będzie, że po remake'u lub jakiejś zmianie ludzie podzielą się na dwa obozy - popierających zmiany i im przeciwni. Ja osobiście, po obejrzeniu tego filmu już nigdy nie wrócę do poprzedniej trylogii.

ocenił(a) film na 3
smiglo1993

>Ja osobiście, po obejrzeniu tego filmu już nigdy nie wrócę do poprzedniej trylogii.
A co było w tym filmie twoim zdaniem lepszego od poprzedniej wersji ?

ocenił(a) film na 1
Beemka

Zgadzam się z wszystkim poza dziewczyną - tamta była w miarę ładna, a ta blondynka wygląda jak pretensjonalna blachara. Aktorka ma 24 lata, a wygląda jeszcze starzej. Koleś ma 30 lat, a wygląda na 15. Oboje grają licealistów z tej samej klasy:)

ocenił(a) film na 8
Beemka

Moim zdaniem ten aktor jednak lepiej pasuje do Parkera niż Maguire- Tobey był trochę ciapowaty, a Garfield jest w sumie zwyczajnym, dowcipnym nastolatkiem (mam na myśli postać, nie aktora).

Nie rozumiem, gdzie jest tragedia w tym, że nie kontroluje nagłego przyrostu siły.

Co do zegarków- zgodne z oryginałem, na pewno bardziej, niż wypuszczanie sieci z nadgarstków.

ocenił(a) film na 3
Madoq

>Nie rozumiem, gdzie jest tragedia w tym, że nie kontroluje nagłego przyrostu siły.
Na prostą logikę weźmy - zakładam że masz jakąś skalę głosu. Gdy magicznie dostaniesz 3 oktawy więcej nie będzie to oznaczało że zaczniesz mówić sopranem, bo stara wersja umiejętności jest wykształcona i niezmienna.
Mógł co najwyżej nie znać swojego maksymalnego potencjału a nie wyrywać umywalkę przy zakręcaniu. Co za jełop to wymyślił.