Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161504
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Czy uważacie że reboot jest potrzebny? Czy trylogia była aż tak nieudana że trzeba kręcić serię od nowa? Jak dla Mnie Spider-man Sama Raimiego był całkiem niezłą adaptacją komiksu, ale... niezbyt ambitną, adresowaną bardziej do młodszych widzów. Jako film dla dzieci sprawdzał się całkiem dobrze, ale jako propozycja dla starszego odbiorcy, cóż, myślę że był dość infantylny. Jak dla mnie dobrze że opowiedzą całą historię od nowa, ale chciałbym żeby powstał bardziej ambitny i dojrzalszy Człowiek-Pająk, żeby producenci wzięli przykład z twórców "Mrocznego Rycerza i stworzyli obraz dla bardziej wymagającego widza, z lepszymi aktorami, mroczniejszym klimatem, dojrzalszym scenariuszem, żeby stworzyli film który byłby arcydziełem na miarę komiksowego pierwowzoru.

użytkownik usunięty
PsychoFanatyk

nie nei jest potrzebny! Jak słyszę te pie.... rewelacje na temat nowego początku i aktorów chce mi się klnąć!

ocenił(a) film na 5
PsychoFanatyk

Trylogia Spideramana nie była zła, fajna część 2 do niezłą 1 i średnia 3. Mojemu 14 letniemu kuzynowi bardzo się podobało, sam zreszta też się nieźle na tym bawiłem więc ja bym to zostawił.

Bardziej ambitny to był Batman Burtona. Jak by nowego Spidiego wziął jakiś charakterystyczny reżyser i wymodelował go wedle uznania to mogło by to być fajne.

Szczerze, to nie dziwie się twórcom, że rebootują pająka. tzecia część już była bardzo niedopracowana, cieżko mi wyobrazić sobie co by mogli dać w czwartej. Zwiększyć liczbę wrogów do 3-4 i dodać Felicje- Black Cat jako konkurencje dla MJ.

Niech robią tego reboota a co mi tam, tak samo Hulka niech zrobią od nowa;p a co najważniejsze niech zrobią porząnego Wolverine'a - opartego na komiksie Weapon X a nie jakaś kaszka dla małolatów.