Słabe sceny walk i krótkie, nawet oczu nie można było nacieszyć być może dlatego że za mocny przeciwnik spider mana i on nie miał z nim szans w bezpośredniej walce. Łapa jak stopa yetti on sam ogromny i te szpony ale to nie zmienia faktu ze walki w przeciwieństwie do trylogii były słabe i nieciekawe dla mnie . Fabuła całkiem ciekawa ale w tego typu filmach najważniejsze są dla mnie sceny walk.
A ja się nie rozczarowałem bo pamiętając starsze wersje z dzieciństwa chciałem dać niską ocenę temu remake-owi bo po pierwsze nie lubię remake-ów,a po drugie wole starszego Spider-Man z tamtą fabułą i z tamtą obsadą,ale i ten nowszy Spider-Man nie jest najgorszy obsada mi się nie podobała ale chodzi mi tu przede wszystkim o to że oglądało mi się tą bajkę bardzo dobrze choć nie raz przy 2 godzinnych filmach nie wytrzymuje,a tutaj było ciekawie film został dobrze zrobiony minus to dubbing który psuje cały klimat filmu i minus to też blond włosy Emmy Stone chyba każdy mi przyzna racje że ta aktorka ślicznie wyglądała w ciemno czerwonych włosach niż w blond srace.Co do scen walki to tutaj chyba masz racje.Moja ocena 7/10 ale sentyment za dzieciaka mam do wersji z 2002,nie oceniałem tamtych starszych wersji bo oglądałem je tyle razy w TV że ocena nie byłaby adekwatna,a nie muszę pisać że w 2002 roku większość jeszcze nie miała internetu i filmy oglądało się przedewszystkim w telewizji a na Polsacie leciało to co rok mało razy było tak by w telewizji puszczali coś nowego i nadal tak jest.Pozdrawiam