Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Uważam że ten spider-man powinien nie powstać.
Zamiast tego można by było zrobić kontynuację poprzednich części z Tobey Maguire'm.
Choć gorszy niż tamte i tak polecam do obejrzenia!!!

ocenił(a) film na 10
sebek321

Jest gorszy poniewaz? Podaj jakies argumenty, a zaczynasz bzdurny temat i nic z niego nie wynika

ocenił(a) film na 4
sebek321

Zgadzam się w całej rozciągłości.

ocenił(a) film na 9
sebek321

Niby czemu Maguire jest lepszy? Gorszego kandydata na Spidey'ego nie mogli wybrać.

ocenił(a) film na 8
sebek321

"Powinien nie powstać"!!? Rozumiem, że może Ci się nie podobać ale od razu krytykować!? Moim zdaniem ten film jest o wiele lepsza od poprzedniego Spider-man(a) ale nie rozpoczynam tego tematu po nic, bo z tego nic nie wynika, ale i tak cieszę się, że nie napisałeś tak jak inni, że jest nie warty do obejrzenia mimo tego, że tobie się nie podoba. :)

ocenił(a) film na 7
kalka321

wcale nie napisalem ze mi sie nie podoba ta nowa seria.

ocenił(a) film na 8
sebek321

Ok. Nie chciałam cię zranić xd Ja tylko głośno myślę (piszę) :P

ocenił(a) film na 7
kalka321

tylko bardziej podobała mi się tamta trylogia z Tobie Maguire'm.

sebek321

Myślę inaczej. Według mnie Andrew Garfield lepiej wypadł w roli Spidermana. Był on taki jak w komiksach i kreskówce - młody, wyluzowany, lubiący sobie pożartować, a Tobey był za bardzo poważny. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, ale jak mam porównanie, to dla mnie właśnie najnowszy Spiderman jest takim Spidermanem jaki powinien być.

ocenił(a) film na 1
sebek321

Oczywiście że lepszy, po stokroć. Ten nowy kolo kompletnie się nie nadaje.

ocenił(a) film na 7
sebek321

Moim zdaniem tamten pierwszy(mag cos tam) aktor był okropny klucil sie z oryginalnym wyobrażeniem spider-mana
Zamiast najzwyklejszego amerykańskiego nerda dostaliśmy jakas cipe :/

ocenił(a) film na 6
dime9765

Wydaje mi się, że większość wstawia się za pierwszym Spider-manem głównie dlatego, że po prostu był pierwszy. Nikt tutaj nie podał żadnych powodów dlaczego, bo tak naprawdę w cholerę ciężko je znaleźć. Natomiast dlaczego Niesamowity Spider-Man jest lepszy, to od razu argumenty przychodzą do głowy:
1. Nikt nie lubi jak bohater (do tego główny) jest kompletną pipą i kompletnie nic mu się nie udaje. Mimo że jest inteligentny, to nie gwarantuje mu to jakiegoś specjalnego sukcesu. W pierwszej wersji filmu o Spider-Manie dostaliśmy taką postać, kiedy w "Niesamowitym" bohater jest już bardziej barwny, luzacki, nieco arogancki, lecz i tak dość wstydliwy, szczególnie podczas obcowania z płcią piękną.
2. Trzymanie się standardów komiksów i kreskówki (tu co prawda nie jestem pewny, ale w komiksie i bajce pierwszym przeciwnikiem też był chyba Jaszczur, a o samym charakterze głównego bohatera nie trzeba chyba wspominać).

ocenił(a) film na 7
Rawry

Dokładnie :P lepiej bym tego nie ują