PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32598}

Niewierna

Unfaithful
2002
7,2 37 tys. ocen
7,2 10 1 37460
5,8 14 krytyków
Niewierna
powrót do forum filmu Niewierna

niestandardowo

ocenił(a) film na 9

Wielkszość filmów ukazujących zdradę to filmy o zdradzającym mężczyźnie i pokrzywdzonej kobiecie. Tutaj mamy doczynienia z sytuacją odwrotną. Świetnie zagrana rola zdradzonego przez R.Gere, niezwykle wyrazisty i "mocny" klimat filmu. To film nie tylko o zdradzie, namiętności itp ale również a może przede wszystkim o dojrzałości ludzkich uczuć.

myshka

Punisher
Nie ma się co dziwić zmianie ujęcia zdrady, zmienia się rola kobiet, dochodzimy do miejsca gdzie to kobieta szuka wrażeń, kobieta jest niezależna, i kobieta postanawia coś zrobić z nudą. Rola Gere`a była ok, zwłaszcza podobał mi się moment zabójstwa.... Jednak strasznie nie podobało mi się zakończenie i dla tego ten film oceniam nisko. Przykro mi ale nie toleruję faktu gdzie w momencie w którym ginie człowiek, i to najmniej winny zaistniałej sytuacji, wszystko wraca do normy. Być może reżyser nie chciał zrobić moralitetu, jednak to nie przechodzi, kiedy coś się zaczyna trzeba to dokończyć, a ta sytuacja musiała mieć koniec i to tragiczny. W obecnych czasach śmierci nie można zatuszować tak łatwo. see ya