PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000569}

Niewybaczalne

The Unforgivable
2021
6,8 28 tys. ocen
6,8 10 1 27607
5,3 23 krytyków
Niewybaczalne
powrót do forum filmu Niewybaczalne

Jak w temacie - gdyby nie motyw chcących się zemścić braci, to wyszedłby całkiem zgrabny dramat. Niestety twórcy przedobrzyli i wyszło nieco niewiarygodnie i naiwnie.
Na plus gra Sandry. Niektórzy zarzucają jej zbyt małe zróżnicowanie mimiki, ale w tej roli mi to pasowało, totalnie kupuję jej postać.

julkaufo

przecież zabiła ich ojca i zniszczyła życie, wię wiadomo że bracia będą chcieli się zemścić. co jest w tym naiwnego?

ocenił(a) film na 5
nutkanr1

Hm, właśnie "wiadomo, że będą chcieli się zemścić" - faktycznie, być może użyłam złego słowa, zamiast naiwnie, to przewidywalnie :). Ogólnie film nie był zły, ale czegoś mu zabrakło, a wątek braci to miałam wrażenie, że jakoś tak na siłę kręcony. Bez polotu i pomysłu. Ale to moje zdanie tylko i bardzo subiektywny, amatorski odbiór filmu ;). Pozdrawiam :)

nutkanr1

Sądzę, że dzieci stróża prawa powinny raczej być wychowywane w poczuciu praworządności i zaufania do wymiaru sprawiedliwości, a nie bandyckiej zemsty.
Ale masz rację, naiwny kto sądzi, że film mógłby się obejść bez wykorzystania sprawdzonego schematu.