PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000569}

Niewybaczalne

The Unforgivable
2021
6,8 28 tys. ocen
6,8 10 1 27607
5,3 23 krytyków
Niewybaczalne
powrót do forum filmu Niewybaczalne

0gólnie film oglądało się dobrze i finalnie oceniam go za bardzo ciekawy ale nie do końca rozumiem czemu Sandra wzieła na siebie całą winę??
Przecież gdyby wyjawiła prawdę to to dziecko i tak by nie poszło do więzienia...
fakt i tak by je rozdzielili ale na pewno nie na 20 lat....
co to miało dać...

drugą sprawą jest brak przyznania iz porwana dziewczyna to nie Katie...
jaki miała problem to powiedzieć porywaczowi...
przecież ryzykowała zycie Bogu ducha winnej dziewczyny...
to było strasznie głupie.... ;(

ocenił(a) film na 8
roberts89

Ad. 1 - nie chciała żeby jej siostra miała skopane życie.
Ad. 2 - chyba największy minus tego filmu. Miałem mieszane uczucia i wydawało mi się że Ruth tego nie mówi celowo, żeby gościu myślał że ma jej siostrę. Może by ją zabił, a wtedy jej siostra byłaby już na pewno bezpieczna. Bardzo źle ją wtedy oceniałem, do momentu kiedy zaczęła chronić ją własnym ciałem. Wtedy pomyślałem że tu ciała dali scenarzyści.
Mimo wszystko film oceniam bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 8
roberts89

Wyobraźmy sobie : Pełnoletnia kobieta, która wcześniej groziła, że zabije tego kto wejdzie na teren posesji, oświadcza iż szeryfa zastrzeliła jej mała siostra. Dziewczynka ta bowiem ,nie wiadomo kiedy, wzięła sztucer i wycelowała oraz strzeliła do uzbrojonego policjanta. Dowodem na to może być siniak na policzku.... Nawet gdyby tak oświadczyła to żaden sąd (i ława przysięgłych) nie da jej wiary.

tk007

Na broni mogło nie być odcisków palcy Sandry.

ocenił(a) film na 8
roberts89

Co do tego, dlaczego nie powiedziała od razu mu, że to nie jest jej siostra... też mnie to raziło, ale trudno przewidzieć, co on by wtedy zrobił w takim stanie psychicznym. A tak to wzięła na wstrzymanie, żeby sam zrezygnował. Ogólnie bardzo dobry film, dziwią mnie niskie oceny, ale ostatnio zauważyłam tendencje oceniania celowo niżej filmów produkcji netflixa w odróżnieniu od jego seriali. Sporo filmów w ten sposób skrzywdzono na filmwebie